China înterzice înmormântările persoanele decedate din cauza virusului ucigaş. Ce se întâmpla cu cadavrele victimelor

Persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate unde doresc famiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi. Guvernul chinez a prezentat un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia.

RomaniaTV.net
02 feb. 2020, 17:14
China înterzice înmormântările persoanele decedate din cauza virusului ucigaş. Ce se întâmpla cu cadavrele victimelor

Rămăşiţele umane ale pacienților infectaţi cu noul coronavirus vor trebui incinerate doar în crematoriile autorizate de oficialităţile chineze şi care să se afle aproape de locul în care s-a produs decesul. De asemenea, cadavrele nu vor fi transportate între diferite regiuni şi nu vor fi îmbălsămate pentru a fi înmormântate.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus: 305 decese confirmate, peste 14.300 cazuri confirmate de îmbolnăvire. Primul deces în afara Chinei

Tradiţiile funerare precum priveghiul sunt interzise, iar cadavrele trebuie dezinfectate şi băgate într-un sac ce va fi sigilat de către medici legişti şi care, odată sigilat, nu mai poate fi deschis.
 
Citeşte şi: India confirmă al doilea caz de coronavirus, în statul Kerala
 
Serviciile funerare vor trebui să trimită personal şi vehicule speciale pentru a prelua cadavrele şi a le transporta în conformitate cu ruta prestabilită, iar cadavrele trebuie incinerate în crematorii desemnate de autorităţi, potrivit protocolului citat.
 
 

loading...
Partenerii noștri