China îşi revine spectaculos după pandemie. Economia sa a înregistrat o creştere de 4,9% în al treilea trimestru

Economia Chinei, a doua cea mai mare a lumii, a crescut cu 4,9% în trimestrul iulie-septembrie comparativ cu acum un an, potrivit unor statistici apărute luni.

19 oct. 2020, 06:27
China îşi revine spectaculos după pandemie. Economia sa a înregistrat o creştere de 4,9% în al treilea trimestru

După un avans de 3,2% în trimestrul doi, nivelul de +4,9% înregistrat în iulie-septembrie se apropie de pasul de creștere de +6% pe care China îl avea înainte de izbucnirea pandemiei.

Guvernatorul Băncii Centrale a Chinei, Yi Gang, declara duminică că oficialii estimau o creştere economică de 2% în acest an. „Economia chineză rămâne rezistentă, cu un mare potenţial. Anticipăm că recuperarea va continua, ceea ce va ajuta la recuperarea globală„, a mai declarat el.

Citeşte şi Descoperire îngrijorătoare. Coronavirus activ a fost găsit pe ambalajul alimentelor congelate, în China

Potrivit The Guardian, este de aşteptat ca China să fie singura economie din G20 care va avea o creştere în acest an, în vreme ce economia globală ar urma să se contracte cu 4,4%.

Analiştii mai spun că puterea de recuperare a economiei chineze este încă incertă având în vedere dezechilibrele de dezvoltare dintre diverse regiuni, pierderea de locuri de muncă, datoria publică, dar şi problemele privind comerţul, cauzate de relaţia tensionată cu SUA şi deteriorarea relaţiilor cu alţi parteneri comerciali.