Descoperire îngrijorătoare. Coronavirus activ a fost găsit pe ambalajul alimentelor congelate, în China

Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor a confirmat că a detectat pentru prima dată noul coronavirus, activ, pe ambalajul produselor congelate.

19 oct. 2020, 05:14
Descoperire îngrijorătoare. Coronavirus activ a fost găsit pe ambalajul alimentelor congelate, în China

Probele active de coronavirus SARS-CoV-2 au fost găsite pentru prima dată pe un pachet de cod congelat importat în orașul de coastă Qingdao, a comunicat sâmbătă (17 octombrie) China Center for Disease Control and Prevention.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a detectat și izolat probe de coronavirus viu pe ambalajul codului congelat importat. Este pentru prima dată când au fost descoperite probe de coronavirus viu pe produse congelate. Am confirmat că intrarea în contact cu ambalajele contaminate cu noul coronavirus viu poate duce la infecție„, se arată într-o declarație publicată pe site-ul oficial al centrului.

Virusul rămâne activ pe ambalaje pentru o lungă perioadă de timp

Cercetătorii chinezi au demonstrat astfel, pentru prima dată în afara laboratorului, că virusul poate rămâne activ pe ambalaje o perioadă lungă de timp, în anumite condiții. „Prin urmare, este posibil ca și coronavirusul să se răspândească prin lanțul rece […]. Există riscul contaminării angajaților cu produse congelate„, a adăugat Centrul.

Citeşte şi Un influencer care nu credea în Covid a murit la 33 de ani. Mesajul său de pe patul de spital

Având în vedere acest lucru, Centrul a solicitat angajaților din sector să ia măsuri de siguranță: să evite contactul direct cu produsele, să poarte haine speciale, să nu îşi atingă gura, nasul și ochii în timpul lucrului, să se spele pe mâini, să treacă printr-o procedură de dezinfecție după muncă și să facă teste regulate pentru Covid-19.

Autoritățile din Qingdao au instituit un sistem de răspuns rapid la situația epidemiologică apărută după descoperirea a trei cazuri asimptomatice de Covid-19. Lunea trecută au avut loc testări masive ale populației, iar în cinci zile campania de testare a atins aproape întregul orașul care are aproximativ 9,4 milioane de oameni.