China, la un pas de izolare. Companiile aeriene ar putea opri zborurile spre această țară

Piloții și însoțitorii de zbor solicită companiilor aeriene să oprească zborurile către China, deoarece oficialii din domeniul sănătății au declarat urgența globală în privința răspândirii rapide a coronavirusului. 

RomaniaTV.net
02 feb. 2020, 11:27
China, la un pas de izolare. Companiile aeriene ar putea opri zborurile spre această țară

Virusul s-a răspândit în 18 țări, în mare parte, probabil, de către pasagerii companiilor aeriene. American Airlines solicită de exemplu oprirea imediată, informează Reuters. Statele Unite și-au sfătuit de altfel cetățenii să nu călătorească în China, ridicând avertismentul la același nivel ca și în cazul călătoriilor spre Irak și Afganistan.

Allied Pilots Association (APA), care reprezintă piloții American Airlines, a comunicat că „amenințările pentru sănătate pe care le prezintă coronavirusul sunt grave și în multe feluri necunoscute” într-un proces intentat în Texas, unde își are sediul compania aeriană.

Compania a declarat că ia măsuri de precauție împotriva virusului, dar nu a avut niciun comentariu imediat în privința procesului. Miercuri, a anunțat anulări de zbor pe rutele Los Angeles – Beijing și Shanghai, dar continuă zborurile din Dallas.

Citește șiBilanţ coronavirus: 305 decese confirmate, peste 14.300 cazuri confirmate de îmbolnăvire. Primul deces în afara Chinei