China restricţionează deplasările în străinătate din cauza celui mai mare focar cu tulpina Delta din ultimele luni

China se confruntă cu cel mai important focar de coronavirus cauzat de mutaţia Delta din ultimele luni. Astfel, autorităţile au înăsprit restricţiile privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi.

04 aug. 2021, 15:52
China restricţionează deplasările în străinătate din cauza celui mai mare focar cu tulpina Delta din ultimele luni

China restricţionează deplasările în străinătate pentru a împiedica răspândirea mutaţiei Delta. Epidemia era aproape eradicată pe teritoriul acestui stat încă din primăvara anului 2020, iar viaţa revenise la normal în mare parte. Mai existau unele focare sporadice dar fuseseră bine localizate şi izolate.

Acum, însă, varianta Delta a dat din nou peste cap viaţa chinezilor.

Luna trecută, la Nankin, au fost descoperite noi cazuri de COVID-19. Focarul s-a propagat rapid, afectând, până în prezent, 18 provincii, informează The Guardian.

China restricţionează deplasările în străinătate pentru cetăţenii săi

În aceste condiţii, autorităţile de la beijing au luat decizia „de a sista eliberarea de paşapoarte şi a altor documente” necesare pentru deplasarea în străinătate. Măsură se aplică exclusiv cetăţenilor chinezi. Sunt exceptate de la această restricţie cazurile „de maximă urgenţă„.

Citeste si Momentul apocaliptic în care o furtună de nisip spulberă un oraș din China. „Nu se mai vedea Soarele!” VIDEO

China a raportat miercuri 71 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, cel mai mare număr de contaminări de origine locală din ianuarie. Deşi contaminarea este redusă comparativ cu alte ţări, focarul este cel mai important din ultimele luni în China, raportat la suprafaţa geografică. Mai exact, acest focar a dus la infectarea a peste 400 de persoane în 25 de orașe, inclusiv în Beijing și în Wuhan. Au fost raportate cazuri în 17 din cele 31 de regiuni chineze.

În oraşele Nanjing și Yangzhou au fost anulate toate zborurile interne, în timp ce Beijingul a suspendat transportul pe 13 căi ferate și vânzările de bilete pe distanțe mai lungi de 23 de stații.

Zonele rezidențiale, inclusiv cele cu peste 10.000 de persoane din Beijing, au fost închise pentru testare în masă. Toți cei 11 milioane de locuitori din Wuhan au fost testați.

Zhong Nanshan, cel mai mare expert din China în boli infecțioase, a declarat că majoritatea pacienților infectaţi cu Delta au simptome ușoare, iar studiile preliminare au sugerat că vaccinurile chinezești sunt eficiente în reducerea severității acestei mutaţii.

Citeşte şi China a deschis un mega-aeroport, poartă de acces către „casa uriaşilor panda”. Imagini din fabulosul complex FOTO