China se răzbună pe Australia pentru că a insistat pentru o anchetă asupra apariţiei noului coronavirus

La sfârşitul lunii aprilie ambasadorul R.P. Chineze la Canberra, Cheng Jingye, a ameninţat Australia că ţara sa va opri importurile de carne de vită, metale şi produse alimentare, în special orz, şi nu va mai trimite studenţi şi turişti.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 17:48
China se răzbună pe Australia pentru că a insistat pentru o anchetă asupra apariţiei noului coronavirus

Prim ministrul australian, Scott Morrison, ceruse în prealabil o anchetă internaţională care să investigheze cauzele apariţiei pandemiei coronavirus şi felul în care aceasta s-a răspândit în întreaga lume.

Totul pe fondul acuzaţiilor venite din tot mai multe state, în special cele din Uniunea Europeană, alături de SUA, Canada şi Australia, potrivit cărora regimul de la Beijing a ascuns amploarea situaţiei sanitare pentru a putea obţine controlul asupra fabricării şi comercializării produselor de prevenţie.

China a anunţat luni că va impune o taxă de 80 de cenţi per dolar pentru exporturile de orz australian spre ţara asiatică, ce va rămâne în vigoare timp de cinci ani.

Autorităţile chineze au acuzat Australia că ar fi subvenţionat masiv producţia de orz, cu care ar fi invadat, practic, piaţa chineză, încercând astfel să-şi justifice acţiunea.

Ministrul australian al Comerţului a anunţat că respinge ferm acuzaţiile venite din partea Chinei şi că va căuta toate căile legale şi diplomatice pentru a rezolva situaţia.

Citeşte şi: Preţul petrolului a sărit de 30 de dolari pe baril, pentru prima oară în ultimele două luni. SUA continuă să îşi reducă puţurile