Chinezii, cei mai inventivi oameni. Cum au vrut să treacă la vamă mii de euro

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit 99.000 de dolari şi 50.000 de euro la doi cetăţeni chinezi, care au încercat să iasă din ţară, în noaptea de miercuri spre joi, cu un autoturism Porsche. Poliţiştii au găsit bancnote lipite pe corpul femei în valoare de 50.000 de euro.

02 mai 2013, 09:21
Chinezii, cei mai inventivi oameni. Cum au vrut să treacă la vamă mii de euro

Doi chinezi aflaţi într-un Porsche Cayenne s-au prezentat la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac, asupra acestora fiind descoperită, în urma unor verificări, o sumă mare de bani în valută.

„Lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la posibilitatea deţinerii ilegale de către cele două persoane a unor sume în valută, motiv pentru care s-a trecut la un control amănunţit asupra persoanelor şi a mijlocului de transport”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

În autoturism s-a găsit, ascunsă în buzunarul unei haine bărbăteşti şi într-o geantă, suma de 50.000 de dolari, iar asupra unei femei a fost descoperită, lipită pe corp, o altă sumă în dolari, precum şi 50.000 de euro, cei doi cetăţeni chinezi fiind duşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

„În urma inventarierii sumelor, s-a stabilit că cei doi deţineau în total 99.000 de dolari şi 50.000 de euro, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Poliţiştii de frontieră din Vama Cenad au făcut o descoperire ULUITOARE în portbagajul unei maşini

Potrivit Mediafax, cei doi chinezi au 43 şi 40 de ani, ambii fiind rezidenţi în Ungaria. Ei au fost predaţi unui echipaj al Poliţiei Judeţene Arad – Serviciul Investigare Fraude, urmând ca investigaţiile să fie continuate în acest caz.

De asemenea, la anchetă vor participa şi comisarii Gărzii Financiare Arad.