Chinezii s-au CĂLCAT în picioare pentru a-l vedea pe David Beckham

Şapte persoane au fost rănite într-o busculadă provocată de câteva sute de fani ai lui David Beckham, joi, la Shanghai, unde starul englez efectuează o vizită în calitate de ambasador al campionatului profesionist de fotbal din China.

RomaniaTV.net
20 iun. 2013, 13:52

David Beckham, în vârstă de 38 ani, care s-a retras din activitate la finalul sezonului trecut, urma să participe la un meci între studenţi, programat pe terenul Universităţii Tongji, însă jocul a fost anulat după ce mulţimea prezentă a încercat să invadeze suprafaţa de joc.

„Aproape o mie de spectatori au forţat în acelaşi timp barierele, provocând o busculadă”, a precizat cotidianul Xinmin Evening News.

Poliţia a confirmat un bilanţ de şapte răniţi, între care trei poliţişti şi doi agenţi de securitate, precum şi doi studenţi, unul dintre ei japonez.

CITEŞTE ŞI: Top 10 cele mai frumoase goluri din cariera lui Beckham VIDEO

Meciul a fost anulat, iar Beckham şi-a exprimat regretul în legătură cu acest incident, pe noul său cont de pe reţeaua socială Sina Weibo. „Am avut parte de o primire incredibilă astăzi, la Universitatea Tongji din Shanghai. Sunt dezolat că nu am putut ajunge până la teren pentru a vedea echipele, însă a fost imposibil să traversez mulţimea. Am aflat că sunt câţiva răniţi, sper că fanii sunt bine şi le doresc să se refacă rapid”, a precizat Beckham.

Promovarea lui Beckham în acest rol de „ambasador” este văzută ca o operaţiune de marketing a clubului Paris Saint-Germain, al cărui tricou l-a purtat la prima sa vizită în China, în luna martie, dar şi ca o tentativă a fotbalului chinez de a-şi reface imaginea, afectată de scandaluri de corupţie, în urma cărora numeroşi jucători, conducători şi arbitri au fost arestaţi sau suspendaţi pe viaţă, începând din 2009.