Chinezul care a omorât un român, în Voluntari, a fost prins la Paris

Chinezul care a omorât, sâmbătă, un bărbat, în Voluntari, a fost prins la Paris. Acesta încerca să ajungă în ţara natală.

RomaniaTV.net
13 nov. 2011, 07:18
Chinezul care a omorât un român, în Voluntari, a fost prins la Paris

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Christian Ciocan, şoferul care a accidentat mortal un bărbat pe o trecere de pietoni din Voluntari, judeţul Ilfov, are 25 de ani şi este de origine asiatică.

Christian Ciocan a precizat că tânărul a fost reţinut de autorităţile franceze imediat după ce acestea au avut confirmarea că în România a fost emis mandatul european de arestare pe numele lui. Bărbatul era aşteptat pe aeroportul din Paris, fiind ridicat imediat după ce a ajuns în Franţa.

Tânărul va fi dus în faţa unui judecător francez, apoi va fi predat autorităţilor române, care au început cercetarea penală în cazul lui pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române a mai spus că prinderea tânărului suspectat în cazul accidentului din Voluntari este rezultatul schimbului de informaţii dintre Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi Biroul SIRENE de la Paris.

Cetăţeanul chinez a fost dat în urmărire generală după ce a omorât un om pe trecerea de pietoni în localitatea ilfoveană Voluntari. Şoferul a fugit de la locul accidentului. Martorii spun că acesta nici măcar nu s-a sinchisit să oprească şi să acorde victimei primul ajutor.

Victima este un bărbat în vârstă de 42 de ani din Braşov care muncea pe un şantier din zonă. După accident, chinezul a încercat să îşi şteargă urmele.

El a abandonat maşina pe un cîmp, a smuls numerele de înmatriculare şi le-a aruncat în curtea unui localnic, după care s-a făcut nevăzut. Oamenii care se aflau în zonă l-au văzut şi au alertat poliţia.