Chiriţoiu: Reducerile de Black Friday vor fi monitorizate

Reducerile de Black Friday vor fi monitorizate de Consiliul Concurenţei, a anunţat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, care a explicat că se va urmări dacă ofertele sunt reale, iar imediat după Black Friday, Consiliul va face public un raport cu privire la comerţul electronic.

10 nov. 2017, 08:25
Chiriţoiu: Reducerile de Black Friday vor fi monitorizate

Anul acesta, în România, Black Friday va avea loc pe 17 noiembrie.

Partea bună este că, într-adevăr, comerţul electronic e în expasiune la noi. Nu vrem să omorâm Black Friday, nu vrem să omorâm comerţul electronic. Vrem să ne asigurăm că funcţionează bine, să vedem cum poate fi îmbunătăţit„, a anunţat Chiriţoiu la Digi 24.

El a explicat că ceea ce va urmări Consiliul Concurenţei se referă la respectarea legislaţiei şi la reducerea aplicată unui preţ iniţial real al produselor.

La ce ne uităm? Să vedem dacă reducerile sunt reale, dacă se respectă legislaţia care spune că atunci spui că ai făcut o reducere trebuie ca reducerea să se facă faţă de la un preţ care a fost real şi a funcţionat o perioadă îndelungată de timp„, a precizat şeful Consiliului Concurenţei.

El a menţionat că nu este vorba despre un avertisment, dar consideră că „este bine să ştie lumea că sunt autorităţi ale statului care monitorizează situaţia”.

Citeşte şi Black Friday 2018. Românii, sfătuiţi să verifice preţul produselor înainte de apariţia reducerilor