Chiropractica şi riscurile sale. Tu le cunoşti?

Aproximativ 80% dintre oamenii plantei au avut cel puţin o dată în viaţă o durere de spate. Fie că au încercat să ridice ceva greu, fie că au facut o mişcare mai bruscă, fie nu au avut o postură corectă, durerea de spate i-a chinuit mai mult sau mai puţin intens.

RomaniaTV.net
06 dec. 2016, 09:44
Chiropractica şi riscurile sale. Tu le cunoşti?

Chiropractica a devenit o terapie din ce in ce mai cautata, insa toata lumea ar trebui sa fie foarte atenta la specialistul la care apeleaza. Daca nu este aplicat tratamentul corespunzator, problema nu doar ca nu se rezolva, ci s-ar putea inrautati. 

Citeşte şi  4 moduri să tratezi natural durerile de cap cauzate de hormoni

In mod traditional, un chiropractician va alinia oasele, pornindu-se de la teoria ca durerea este cauzata de proasta aliniere a scheletului. „Ajustarea” presupune sucirea sau trosnirea rapida a oaselor. Riscul este major. Daca persoana la care apelezi nu stapaneste bine meseria, pot fi afectate arterele care duc sangele la coloana vertebrala si la creier si pot aparea accidentele vasculare. Alte complicatii pot fi hernia de disc sau afectarea nervilor spinali care pot conduce la dureri severe, slabirea muschilor si incontinenta. 

Exista numeroase discutii contradictorii in lumea medicala in ceea ce priveste chiropractica. Mai ales ca, pe fondul unor afectiuni care nu sunt identificate, manevrele chiropractice pot fi periculoase. Ca, de exemplu, in cazul unor boli care afecteaza peretii arteriali.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO