Chirurgul acuzat de moartea unui copil din Slatina, pedepsit după doi ani

Anchetă cum numai în România e posibil, după moartea unui copil în spitalul din Slatina. Chirurgul acuzat de moartea pacientului a fost pedepsit de Colegiul Medicilor după doi ani. El nu mai are voie să profeseze timp de 3 luni.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 14:10
Chirurgul acuzat de moartea unui copil din Slatina, pedepsit după doi ani

Un băiat în vârstă de 9 ani a fost adus la Spitalul de Urgenţă din Slatina cu o fractură la antebraţul stâng, în mai 2010. Medicii i-au pus atunci o atelă gipsată şi după trei zile l-au externat. Băiatul a fost adus înapoi la spital în cursul aceleiaşi zile de către mama sa, deoarece se simţea rău. Medicii au descoperit că rana se infectase, i-au amputat braţul, iar apoi au chemat un elicopter SMURD pentru a-l transporta la Bucureşti. Băiatul era, însă, în stare foarte gravă şi a murit în elicopter.

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Slatina i-a concediat pe cei doi medici care l-au îngrijit pe băiat. Medicul Mircea Tusciuc a atacat, însă, în instanţă decizia conducerii, iar anul trecut s-a întors în sala de operaţie.

După doi ani, Colegiul Medicilor din România a anunţat acum că medicului Mircea Tusciuc îi este retrasă licenţa de a profesa pe o perioadă de trei luni. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.