Chişinău: DRAPELUL din prezidiul Parlamentului a fost SCOS pentru că nu corespundea celui original

Conducerea parlamentului de la Chişinău a decis să scoată drapelul din sticlă organică din prezidiul Parlamentului, după ce acesta a fost criticat pentru că nu ar corespunde celui original.

RomaniaTV.net
14 feb. 2014, 11:26
Chişinău: DRAPELUL din prezidiul Parlamentului a fost SCOS pentru că nu corespundea celui original

Joi, la prima şedinţă a legislativului din clădirea renovată a parlamentului, mai mulţi deputaţi au atenţionat conducerea parlamentului că dimensiunile şi culorile drapelului respectiv nu corespund descrierii din Constituţie, astfel că la şedinţa de vineri drapelul a fost înlocuit cu stema de stat a Republicii Moldova, se arată într-o corespondenţă a Agerpres.

Totuşi, deputatul liberal Valeriu Munteanu, unul dintre cei care au contestat drapelul, a declarat vineri presei că şi deciziile şi legile care au fost adoptate joi în parlament ar trebui revotate. ‘Care este natura şi valoarea juridică şi constituţională a deciziilor luate sub flamurile unui drapel neautentic? Aceste legi care au fost votate trebuie revotate şi revăzut tot ce s-a făcut joi’, a declarat el.

În acelaşi timp, preşedintele parlamentului Igor Corman a criticat faptul că unii deputaţi caută diferite motive pentru a împiedica activitatea legislativului. ‘Sunt două grupuri de deputaţi – un grup care a depus eforturi considerabile pentru crearea condiţiilor de lucru şi un alt grup care vine doar cu obiecţii şi nemulţumiri’, a declarat Corman.

Joi deputaţii de la Chişinău s-au certat şi în privinţa sistemului electronic de vot şi de înregistrare introduse în ziua respectivă, astfel că până la urmă Igor Corman a renunţat la acestea. De asemenea, jurnaliştii au exprimat nemulţumiri faţă de condiţiile pentru presă în sediul renovat, în special în privinţa faptului că nu mai pot fi prezenţi în sala de şedinţe, putând doar să urmărească discuţiile pe monitoare.

Parlamentul de la Chişinău a fost devastat în timpul protestelor din aprilie 2009, până acum fiind renovate doar sala de şedinţe şi unele birouri.