Chişinăul cere explicaţii Moscovei despre numirea lui Rogozin ca emisar pentru Transnistria

Autorităţile moldovene s-au arătat a fi surprinse despre decizia luată de Moscova, de a-l numi pe Dmitri Rogozin în funcţia de reprezentant special al preşedintelui rus în conflictul privind Transnistria, regiunea separatistă a Republicii Moldova.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 16:26
Chişinăul cere explicaţii Moscovei despre numirea lui Rogozin ca emisar pentru Transnistria

„Am luat act cu surprindere de această decizie a autorităţilor Federaţiei Ruse. Pe de o parte, decizia dată ar putea confirma importanţa pe care o acordă Federaţia Rusă procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Pe de altă parte constatăm că această evoluţie nu a fost discutată în prealabil cu autorităţile moldoveneşti”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău, informează Mediafax.

MAEIE precizează că va cere clarificările de rigoare pe tema acestei decizii care vizează direct o parte componentă a Republicii Moldova, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică de joi.

Autorităţile de la Moscova au precizat că Rogozin a fost numit reprezentat special al preşedintelui Rusiei în Transnistria pentru că are experienţă în negocierile internaţionale, iar situaţia în Transnistria este de aşa natură încât necesită acele aptitudini pe care le are vicepremierul rus.