Chiţoiu: Am pregătit PLANUL B pentru salvarea Oltchim, în caz că DD nu semnează contractul

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a prezentat planul B pentru salvarea Oltchim în cazul în care contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor combinatului nu se încheie cu Dan Diaconescu. Guvernul va acorda un ajutor de salvare pentru repornirea combinatului în maximum o lună.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 17:02
Chiţoiu: Am pregătit PLANUL B pentru salvarea Oltchim, în caz că DD nu semnează contractul

„Am prezentat conducerii Oltchim stadiul privatizării şi negocierii contractului de vânzare-cumpărare cu câştigătorul licitaţiei, domnul Dan Diaconescu, şi de asemenea, le-am prezentat şi planul de rezervă în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere cu câştigătorul licitaţiei şi nu va fi semnat acest contract în termenul prevăzut în caietul de sarcini”, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, la ieşirea de la întâlnirea cu conducerea combinatului Oltchim.

Daniel Chiţoiu a mai precizat şi că în cazul în care nu se încheie tranzacţia cu Dan Diaconescu, reluarea combinatului se va relua etapizat.

„În discuţiile cu conducerea combinatului am prezentat stadiul pregătirii documentaţiei pentru acordarea ajutorului de salvgardare de 40 de milioane de euro, în cazul în care nu se încheie contractul de vânzare cumpărare, din fondurile de privatizare pentru reluarea activităţii combinatului etapizată (…) Asta este suma minimă, suma care poate fi acordată sub forma de ajutor de salvare pentru că se calculează pe baza unei formule conform directivelor Comisiei Europene şi reprezintă suma pentru reluarea activităţii la o capacitate de 65 la sută”, a precizat Daniel Chiţoiu.

Ministrul Economiei a declarat şi că reluarea activităţii la combinatul Oltchim se va face „în minim 2 săptămâni şi maxim o lună până se ajunge la capacitatea de 65%”.

Oficialul a mai explicat că ajutorul de salvare va fi acordat sub formă de împrumut, iar suma se va restitui în termen de şase luni, la o dobândă a pieţei.

Citeşte şi Unde s-au scurs banii Oltchim. Lista firmelor-CĂPUŞĂ care au lucrat cu combinatul