CHIULEŞTI de la şcoală? Poliţiştii trimit scrisori părinţilor

Poliţiştii din Botoşani au trimis scrisori către zeci de părinţi ai căror copii au fost descoperiţi, în timpul orelor de curs, în diferite baruri de pe raza judeţului, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), Daniela Gheorghiescu.

RomaniaTV.net
24 mai 2013, 14:36
CHIULEŞTI de la şcoală? Poliţiştii trimit scrisori părinţilor

Potrivit acesteia, poliţiştii de proximitate şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au defăşurat, joi, pe raza municipiilor Botoşani şi Dorohoi, dar şi în oraşele Darabani, Săveni, Flămînzi, Ştefăneşti şi Bucecea, acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar, precum şi în scopul depistării persoanelor care comercializează substanţe interzise către elevi, informează Agerpres.

În urma acţiunii, au fost verificate 75 de unităţi de baruri, restaurante şi săli de internet, în care au fost depistaţi 124 elevi care ar fi trebuit să se afle la orele de curs.

„În cazul a 26 dintre elevi, care erau minori, poliţiştii au transmis reprezentanţilor legali ai acestora, informări cu privire la locul şi intervalul orar unde au fost depistaţi”, a afirmat Gheorghiescu.

De asemenea, personalul uneia dintre unităţile de alimentaţie publică verificate a fost sancţionat pentru comercializarea de băuturi alcoolice către minori.

Aspectele constatate cu prilejul desfăşurării acţiunii vor face de asemenea obiectul unei informări către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Botoşani.