Chiuveta înfundată este coșmarul oricărei gospodine. Un truc foarte simplu le poate scăpa de un dezastru în bucătărie

Pentru a scăpa de problema blocajelor din scurgerea de sub chiuveta de bucătărie, gospodinele trebuie să facă o dată pe lună, o procedură foarte simplă.

19 aug. 2022, 16:38
Chiuveta înfundată este coșmarul oricărei gospodine. Un truc foarte simplu le poate scăpa de un dezastru în bucătărie

Chiuveta înfundată reprezintă un coșmar pentru orice gospodină. Iar pentru a preveni un dezastru, marea majoritate a femeilor acordă o atenție sporită evitării blocajelor din scurgere.

Citește și De ce chiuveta din bucătărie ar trebui poziţionată lângă fereastră

Puține sunt femeile care știu că pentru a scăpa de această problemă trebuie să facă o procedură simplă doar o dată pe lună. Cu acest mod ușor, dar eficient, se poate descurca orice gospodină.

În primul rând, trebuie înțeles că blocajul din scurgerea de sub chiuveta de bucătărie se datorează grăsimilor și resturilor de mâncare.

Pentru a preveni eventualele probleme, pregătiți o găleată plină cu apă fierbinte. Adăugați o lingură de detergent de vase și un pahar de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine conținutul găleții, astfel încât bicarbonatul să se dizolve bine.

Se toarnă puțin detergent de vase în chiuvetă și se lasă 5-10 minute, după care se toarnă  găleata cu soluția preparată.

Pe lângă prevenirea formării blocajelor, această procedură elimină și eventualele mirosuri neplăcute.

De ce este bine să torni ulei în chiuvetă atunci când pleci în concediu

După câteva zile în care chiuveta nu este folosită, microorganismele din țevi, responsabile de mirosul urât, nu mai pot fi evacuate. La fel eventualele resturi de mâncare. Toate acestea se dezintegrează şi staţionează împrăştiind în încăpere un miros greu.

Există, însă, un truc imbatabil care previne mirosul de apă stătută. Înainte de a pleca în concediu, toarnă un pahar de ulei în scurgere. Lichidul gras se va amesteca cu apa și o va împiedica să devină o sursă de miros neplăcut.

Care sunt avantajele poziționării chiuvetei din bucătărie lângă o fereastră

În primul rând, vei beneficia de lumină naturală pe timpul zilei dacă aşezi chiuveta lângă o fereastră. Când pregăteşti legumele, fructele sau carnea pentru a prepara mâncarea trebuie să fii sigur că acestea sunt bine curăţate şi spalate, iar lumina naturală te ajută foarte mult.

În cazul caselor, aşezarea unei chiuvete lângă geam, pe un perete exterior, înseamnă folosirea unei conducte de evacuare mai scurte de la chiuvetă la canalizare. Este nu numai o soluţie eficientă, dar şi mai ieftină.

Chiuveta aşezată lângă fereastră îţi oferă o privelişte plăcută când speli vasele sau legumele şi fructele. Dacă fereastra dă către o grădină, un parc este şi păcat să nu profiţi de această privelişte. Şi chiar şi în cazul bucătăriilor de la bloc, chiar dacă fereastra ta dă către un bulevard aglomerat, tot este mai plăcut să speli vasele cu aceasta imagine în faţa ochilor decât să stai în faţa unui perete.

Citește și Cum să alungi muștele din casă, în timpul verii? Ai nevoie de o plantă şi de puțină răbdare