Chivu şi Torje, „vânaţi” de două mari rivale din Premier League

Fotbaliştii români sunt la mare căutare la Londra. Cristi Chivu, care nu şi-a prelungit încă acordul cu Inter, şi Gabriel Torje, ajuns în vară la Udinese, sunt în vizorul a două cluburi din capitala Angliei.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 10:58
Chivu şi Torje, „vânaţi” de două mari rivale din Premier League

Marile rivale Tottenham şi Arsenal vor să se întărească în iarnă cu doi români din Serie A, Cristi Chivu, respectiv Gabriel Torje.

Tottenham speră să profite de faptul că Cristi Chivu nu a semnat până acum o prelungire a contractului cu Inter Milano, scadent la finalul sezonului, şi să îşi întărească defensiva cu un fotbalist cu mare experienţă la nivel înalt, la un preţ convenabil. Dacă până în iarnă Chivu şi Inter nu vor ajunge la un nou acord, italienii l-ar pierde apoi gratis, iar antrenorul Harry Redknapp speră să profite şi să facă o afacere bună.

Tottenham nu este singurul club din Anglia interesat de Chivu, presa internaţională notând în ultima vreme că şi Manchester City şi Liverpool în „curtează” pe român. De asemenea, el a mai fost asociat cu Ajax, primul club la care a evoluat în străinătate, Paris Saint-Germain şi Real Madrid.

În cazul lui Gabriel Torje, lucrurile stau puţin diferit. Spre deosebire de Chivu, fostul dinamovist este abia la începutul carierei sale internaţionale, iar evoluţiile de la Udinese au atras atenţia marilor cluburi. După ce în ultima perioadă s-a scris despre interesul unor grupări ca Real Madrid, Chelsea şi Inter Milano pentru Torje, site-ul tuttomercatoweb.it a notat, joi, că pe fir a intrat şi Arsenal Londra. Managerul „tunarilor”, Arsene Wenger, este recunoscut pentru faptul că preferă să aibă în echipă jucători tineri şi de perspectivă, iar internaţionalul român este, se pare pe gustul său. Numai că Wenger este celebru şi pentru „zgârcenia” sa, iar preţul de 20 de milioane de lire sterline fixat de Udinese ar putea fi considerat cam piperat de managerul francez. De notat că Udinese a plătit în vară pentru transferul lui Torje de la Dinamo 5 milioane de euro.