Christian Eriksen a ajuns în cantonamentul lui Inter. S-a îmbrățișat cu Ionuț Radu: „Este într-o stare excelentă!” VIDEO

Christian Eriksen şi-a îmbrăţişat, miercuri, colegii de echipă de la Inter Milano, pe care nu îi mai văzuse de la petrecerea de după câştigarea campionatului, din 23 mai. Mijlocaşul danez a ajuns la Appiano Gentile pentru a-şi saluta conducătorii, pe noul antrenor, Simone Insaghi, coechipierii şi tot staff-ul.

04 aug. 2021, 20:37
Christian Eriksen a ajuns în cantonamentul lui Inter. S-a îmbrățișat cu Ionuț Radu: „Este într-o stare excelentă!” VIDEO

Christian Eriksen a ajuns în cantonamentul lui Inter. Un comunicat de presă al clubului Inter îl descrie pe Christian ca fiind într-o „stare psihofizică excelentă”. Testele efectuate pentru a stabili evoluţia situaţiei după problema cardiacă suferită, la 12 iunie, în timpul meciului Finlanda -Danemarca, de la Euro-2020, care l-a obligat la o operaţie prin care i s-a implantat un defibrilator, au fost deja efectuate la Copenhaga.

Christian Eriksen a ajuns în cantonamentul lui Inter

„Eriksen va urma programul de recuperare propus de medicii danezi la Copenhaga, care vor coordona toate supravegherea clinică, ţinând tot timpul la curent personalul medical al FC Internazionale Milano”, a precizat gruparea italiană. Potrivit presei italiene, chiar şi în cazul în care rezultatele investigaţiilor sunt pozitive, fotbalistul, căruia i s-a implantat un defibrilator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac, nu va putea reveni pe teren în următoarele şase luni. Pe de altă parte, federaţia italiană nu permite ca fotbaliştii care au defibrilator implantat să joace la nivel de profesionişti, scrie Football Italia, care adaugă că în cazul în care problema cardiacă a fotbalistului a fost cauzată de o inflamaţie temporară atunci defibrilatorul poate fi înlăturat şi jucătorul va putea evolua din nou în Serie A.

Un renumit cardiolog spune că Eriksen nu va mai juca niciodată fotbal. „A murit pentru câteva minute. I-ar mai permite medicul să moară o dată? Categoric, nu!”

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro 2020. Danezul are contract cu Inter până în iunie 2024.