Christian Tour vrea daune de 1 milion euro de la ANT pentru că i-a pus mai multe sedii pe lista agenţiilor de turism cu probleme

Christian Tour, cel mai mare turoperator din România, vrea să dea în judecată Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), apreciind că i-a afectat grav imaginea prin faptul că a postat pe o listă cu agenții cărora le-a fost retrasă licența de funcționare și câteva sedii ale firmei, închise și radiate în urma relocărilor în zone mai bune.

05 oct. 2016, 11:14
Christian Tour vrea daune de 1 milion euro de la ANT pentru că i-a pus mai multe sedii pe lista agenţiilor de turism cu probleme

„Nu știm dacă este prostie sau rea voință”, a declarat pentru Profit.ro Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour. 

„Să vină un funcționar de la ANT, care să facă o gafă și să pună o listă cu agenții mari printre cele care într-adevăr au probleme! Din această cauză, după-amiază mă voi întâlni cu avocații firmei și vom cere daune, direct pentru stricarea imaginii, de, poate, 1 milion de euro pentru această comunicare”, spune Cristian Pandel.

El se întreabă dacă nu cumva „se dorește” să dispară agențiile de turism românești și să rămână doar site-urile din afară, „care practic nici nu au licență de turism și n-au nicio asigurare”.

La rândul lor, reprezentanții agenției Saphir Travel din Oradea, inclusă de asemenea pe această listă, au transmis că agenția a fost inclusă pe listă dintr-o eroare, polița sa de insolvență fiind în termen de valabilitate până la 8 iulie 2017 și vizibilă pe site-ul oficial al agenției.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Autorității Naționale pentru Turism, Marius Popescu, a declarat pentru Profit.ro că acțiunea a fost inițiată din luna aprilie, prin notificări transmise tuturor agențiilor de turism, instituția urmând însă să includă cazurile de radiere la cererea operatorului economic într-o listă distinctă.

„Autoritatea Națională pentru Turism a demarat această acțiune încă din luna aprilie, atunci când au fost trimise notificări tuturor agențiilor de turism care nu au făcut dovadă deținerii poliței de asigurare privind rambursarea cheltuielilor în caz de insolvabilitate sau faliment. Pentru o bună informare a publicului, pe site-ul A.N.T.-ului se află publicate două liste: lista agențiilor licențiate (active) și lista agențiilor de turism radiate la cererea operatorului economic sau retrase în urmă unei acțiuni de control. Cu referire la a două lista, facem următoarele precizări: Pentru fiecare agenție, prezența în această lista este precizată, fără dubii, motivația retragerii/radierii acesteia. Pentru o și mai bună înțelegere și interpretare a acestor informații, A.N.T. va separa cazurile de radiere la cererea operatorului economic într-o lista DISTINCTĂ”, a spus purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi ATENŢIE de unde vă cumpăraţi vacanţe! Aproape 50% din agenţiile de turism din România şi-au pierdut licenţa într-o zi LISTA

Aproape jumătate dintre agențiile din toată țară şi-au pierdut licența de funcționare în urma celei mai ample acțiuni de curățare a turismului românesc din ultimii 25 de ani. Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a retras, în vederea radierii din oficiu, licențele a aproape 1.300 de agenții de turism care nu au putut prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism. Detalii, aici.