Christina Applegate, dezvăluiri dureroase despre lupta cu scleroza multiplă: „Am 30 de leziuni pe creier”

Christina Applegate, în vârstă de 52 de ani, a vorbit despre lupta continuă pe care o duce cu o boală cumplită, respectiv scleroza multiplă.

29 mart. 2024, 19:39
Christina Applegate, dezvăluiri dureroase despre lupta cu scleroza multiplă: „Am 30 de leziuni pe creier”
Christina Applegate, dezvăluiri dureroase despre lupta cu scleroza multiplă: „Am 30 de leziuni pe creier”

Christina Applegate a făcut dezvăluiri dureroase despre lupta ei zilnică cu scleroza multiplă. Îndrăgita actriță în vârstă de 52 de ani a spus că acum are 30 de leziuni la nivelul creierului, dintre care cea mai mare se află în spatele ochiului drept. Ea a împărtășit cruntul diagnostic în anul 2021.

Citește și: O femeie suferă de o maladie rară care o face să doarmă 22 de ore pe zi. Medicii au diagnosticat-o greşit cu cancer şi scleroză multiplă

Christina Applegate, dezvăluiri dureroase despre lupta cu scleroza multiplă

Christina Applegate a dezvăluit în podcastul „Armchair Expert” al lui Dax Shepard că în momentul actual are 30 de leziuni la nivelul creierului, iar durerile provocate le descrie ca fiind „cel mai rău lucru care mi s-a întâmplat vreodată în viața mea”. Deși cea mai mare leziune se află în spatele ochiului drept, actrița spune că, din fericire, vederea sa nu a fost încă afectată. Pe de altă parte, mobilitatea ei are de suferit.

„Am 30 de leziuni pe creier. Cea mai mare este în spatele ochiului meu drept, așa că ochiul mă doare foarte tare”, a precizat actrița citată de New York Post.

Ea a spus că, deși vederea nu i-a fost afectată, scleroza multiplă i-a afectat mobilitatea, recunoscând că: „Mâna mea începe să se miște ciudat”. Christina a mai mărturisit că durerea este atât de intensă încât „nu o poți depăși” și se enervează când oamenii o întreabă de ce nu face sport. „Urăsc boala asta atât de mult. Sunt foarte supărată, nu pot depăși ce mi se întâmplă”, a specificat Christina Applegate. În ciuda problemelor pe care le are, actrița alege să vorbească sincer despre tot ce i se întâmplă și și-a amintit că nu a fost pe deplin sinceră când a avut cancer de sân în 2008, lucru despre care spune că nu a ajutat pe nimeni.

La fel ca Selma Blair, Christina Applegate a decis să își folosească conturile de pe rețelele de socializare pentru a crește gradul de conștientizare asupra sclerozei multiple. Deși are probleme grave de sănătate, actrița a demonstrat că nu și-a pierdut simțul umorului. Ea a făcut întreaga sală de la Premiile Emmy să râdă, încă din momentul în care a luat microfonul. Applegate, care se folosește de un baston pentru a merge, a fost vizibil emoționată când publicul s-a ridicat în picioare pentru a o aplauda: „Vă mulțumesc mult! Doamne! Mă faceți să mă simt rușinată și de dizabilitatea mea pentru că vă ridicați în picioare”, a spus ea, stârnind râsete din partea publicului.

„Corpul acesta nu este de la Ozempic”, a adăugat Applegate, făcând o referire vicleană la controversatul medicament de slăbit. „Unii dintre voi s-ar putea să mă cunoască drept Kelly Bundy din Familia Bundy”, a spus actrița. „Nu trebuie să mă aplaudați de fiecare dată când fac ceva”, a continuat ea după ce a primit încă o rundă de aplauze.

Christina Applegate, câștigătoare a premiului Emmy pentru interpretarea lui Amy, în serialul „Friends”, a anunțat în 2021 că suferă de scleroză multiplă. De atunci, aceasta și-a ținut fanii la curent cu evoluția bolii sale.

Citește și: Ce cuvinte nocive nu trebuie să rostești. Profesorul Vlad Ciurea: ”Te bagă în spital”