O femeie suferă de o maladie rară care o face să doarmă 22 de ore pe zi. Medicii au diagnosticat-o greşit cu cancer şi scleroză multiplă

Joanna Cox a fost diagnosticată cu o boală rară din cauza căreia doarme neîntrerupt 22 de ore pe zi. Femeia în vârstă de 38 de ani suferă de hipersomnie idiopatică, afecţiune pentru care nu există tratament.

27 feb. 2023, 13:10

Persoanele care suferă de această maladie dorm excesiv, au dificultăţi în a se trezi, nu se simt niciodată odihnite şi simt o nelinişte permanentă.

Înainte de a fi diagnosticată, Joanna adormea în locuri neobișnuite, inclusiv într-un club în timpul unei ieșiri în oraș, ba chiar şi la volanul maşinii. Simptomele bolii au debutat în 2017. Atunci, ea a acuzat o stare de oboseală accentuată în timpul zilei.

O femeie suferă de o maladie rară care o face să doarmă 22 de ore pe zi

La început, au crezut că este depresie și am fost îndrumată către un specialist în sănătate mintală. Dar asta era exclus pentru că nu aveam alte semne în afară de oboseală. M-am întâlnit cu un specialist ORL pentru că m-am gândit că sforăitul era cel care îmi afecta somnul. Am făcut o mulțime de teste, medicii au crezut că este o infecție, scleroză multiplă și chiar cancer la un moment dat. Nimeni nu m-a putut diagnostica și în tot acest timp eram din ce în ce mai rău. În cele din urmă, a trebuit să renunț la slujbă în jurul anului 2019”, a declarat femeia pentru The Sun.

Joanna se confruntă cu probleme serioase şi atunci când este trează şi asta deoarece nu poate mânca normal neştiind niciodată când adoarme. Astfel că optează pentru shake-uri proteice și mâncăruri gata preparate.

A dormit patru zile încontinuu

De fapt, lipsa mâncării este cea care a trimis-o la spital, din cauza nivelului scăzut de zahăr din sânge. Aceasta reuşise „performanţa” de a dormi patru zile continuu, timp în care nu a mâncat absolut nimic.

Cauza afecţiunii nu este cunoscută. Din acest motiv, nu există nici tratament.

Sincer, îmi distruge viața, sunt ca Frumoasa Adormită din viața reală. Nu pot fi trezită odată ce am adormit. Nu pot să lucrez, nu-mi pot face niciodată planuri pentru că nu știu dacă voi fi trează. Mă trezesc fără să știu ce zi este sau cât timp am dormit. Am nevoie de ajutor. Am dormit la întâlniri cu prietenii și familia, am dormit chiar și în timpul unui zbor și am ratat vacanța în Spania. Este o afecțiune care te izolează și îmi doresc cu adevărat ajutor„, a spus femeia, potrivit The Sun