Christine Lagarde, şefa FMI, face predicţii SUMBRE. Ce riscuri GLOBALE prevede la orizont

Publicat: Miercuri, 29 Iulie 2015 22:04 // Actualizat: Miercuri, 29 Iulie 2015 22:04 // Sursa: romaniatv.net

Redresarea economiei mondiale este fragilă și există riscuri globale la orizont, a avertizat miercuri directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-o conferință de presă susținută la Washington.

"Dacă analizăm situația economiei mondiale în acest moment, vedem că avansul este destul de moderat. Avem redresare, dar este echilibrată, fragilă, și există unele riscuri globale la orizont", a afirmat Christine Lagarde.

Totuși, oficialul FMI a explicat că există și unele semne pozitive de creștere în țările în curs de dezvoltare dar se observă o încetinire în anumite state, cum ar fi China. Cea mai mare economie asiatică s-a confruntat cu turbulențe pe piețele sale bursiere, dar China a fost suficient de puternică pentru a face față acestor volatilități. Șeful FMI a dat asigurări că aceste evoluții nu vor afecta decizia instituției financiare internaționale privind posibilitatea includerii yuanului în rândul monedelor în coșul de valute SDR (Drepturi Speciale de Tragere) folosite de Fondul Monetar Internațional în tranzacțiile internaționale. Includerea ar reprezenta un sprijin semnificativ pentru poziția Chinei ca putere economică globală. FMI încă se așteaptă la un avans al PIB-ului Chinei de 6,8% în 2015, un ritm mai scăzut decât cel înregistrat în ultimii ani dar aceasta ar fi o încetinire uniformă, a explicat directorul general al FMI.

Lagarde a apreciat că zona euro a depășit perioada dificilă, în pofida îngrijorărilor privind evoluția Greciei. 'Sunt sigură că vor exista schimbări în zona euro, mai ales în privința coeziunii uniunii monetare', a afirmat Christine Lagarde.

Răspunzând întrebărilor legate de implicarea FMI în negocierile pentru al treilea pachet de asistență financiară pentru Grecia, șeful FMI a apreciat că devine 'un punct de vedere acceptat' faptul că o restructurare a datoriei este "inevitabilă" dar implicarea instituției ar putea depinde de Atena.

Un program de succes va necesita 'ținte fiscale considerabile' și măsuri structurale care să scoată la iveală potențialul economiei Greciei, pe de o parte, fiind de asemenea necesară o 'finanțare suficientă' și o restructurare a datoriei, pe de altă parte, a explicat directorul general al FMI.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Christine Lagarde economie mondială FMI redresare economică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 iul 22:28
...media="screen">

a, a:hover,
.vw-page-title-box .vw-label,
.vw-post-categories a,
...
29 iul 22:28
...instituției financiare internaționale privind posibilitatea includerii yuanului în rândul monedelor… Citeste mai departe aici
...
29 iul 22:17
...al FMI, Christine Lagarde, într-o conferință de presă susținută la Washington. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H