Christoph Daum a sosit la Bucureşti. JOI va fi anunţat ca selecţioner al ROMÂNIEI

Christoph Daum (62 de ani) a sosit, miercuri, la Bucureşti şi va fi numit, joi, selecţioner al naţionalei României. El îi va lua locul lui Anghel Iordănescu, cel care i-a condus pe "tricolori" la Euro 2016.

06 iul. 2016, 10:30
Christoph Daum a sosit la Bucureşti. JOI va fi anunţat ca selecţioner al ROMÂNIEI

Christoph Daum a câștigat titlul în Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992 şi Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu, titlul cu Beşiktaş, în Turcia, în 1995, Supercupa Turciei, cu aceeași echipă, dar în 1994, două titluri consecutive cu Fenerbahce 2004, 2005, precum și eventul cu Austria Viena în 2003. germanul a fost surprins de Digi Sport, miercuri, chiar pe Aeroportul Otopeni.

În afara performanțelor indubitabile, numele antrenorului, care ultima dată a antrenat la Bursaspor în 2014, a fost legat și de un imens scandal care a bulversat lumea fotbalului mondial în vara lui 2000. Pe vremea în care o pregătea pe Bayer, Daum a primit oferta de a deveni selecționer al Germaniei. Totul era pus la punct, toată lumea avea așteptări foarte mari de la Daum, dar planul s-a năruit asemenea unui castel de nisip. Fostul președinte al celor de la Bayern Munchen, Uli Hoeness, a dezvăluit în mass-media vremii că „Daum este consumator de droguri!”. A fost doar începutul tăvălugului, pentru că nu a mai durat mult până au apărut și alte informații legate de Daum, consumul de droguri și orgii cu prostituate. Daum a negat inițial, dar a recunoscut totul un an mai târziu, după ce a fost pus în fața unor probe clare.