CIA, acuzată că ar fi încercat să comită un ASASINAT POLITIC

Preşedintele american Donald Trump şi-a relansat luni atacurile contra anchetei ruse a procurorului special Robert Mueller, acuzând CIA din timpul administraţiei Obama că a vrut să comită un ”asasinat politic” infiltrându-se în echipa sa de campanie.

21 mai 2018, 19:17
CIA, acuzată că ar fi încercat să comită un ASASINAT POLITIC

Donald Trump acuză CIA că Barack Obama, când era preşedinte la Casa Albă,  ar fi vrut să comită un „asasinat politic” infiltrându-se în echipa sa de campanie. „A fost un asasinat politic, nu o anchetă a serviciilor americane de informaţii”, a scris el pe Twitter, reluând acuzaţii ale unui comentator de la Fox News, Dan Bongino.

Bongino l-a acuzat în mod direct pe John Brennan – directorul CIA în timpul administraţiei Obama şi un fervent opozant al lui Trump – că se află la originea anchetei cu privire la o eventuală complicitate între echipa candidatului republican şi Rusia menite să-l ajute să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale din 2016, potrivit news.ro.

Presa a dezvăluit săptămâna trecută că un informator CIA din Marea Britanie s-a întâlnit cu membri ai echipei candidatului Trump. Acest informator lucra în cadrul anchetei lansate în vara lui 2016 de către FBI.

Donald Trump a cerut duminică deschiderea unei anchete de către Departamentul Justiţiei cu privire la acest caz, denunţând o supraveghere efectuată ”din motive politice”. Această contra-anchetă va trebui ”să stabilească dacă au existat nereguli sau o motivaţie politică în ancheta (serviciilor de informaţii) ale FBI cu privire la o persoană suspectată că s-a implicat împreună cu agenţi ruşi care s-au amestecat în alegeri”, a precizat o purtătoare de cuvânt. 

Donald Trump, care denunţă fără încetare ancheta rusă drept o ”vânătoare de vrăjitoare”, este hotărât să dovedească faptul că elemente din cadrul puterii judiciare vor să-i submineze preşedinţia. Republicanii vor să folosească acest argument cu scopul de a culege voturi în următoarele alegeri parlamentare, potrivit news.ro

Potrivit The New York Times (NYT), avocatul lui Donald Trump Rudy Giuliani a făcut o paralelă între ancheta rusă şi o anchetă cu privire la e-mailuri ale lui Hillary Clinton, redeschisă de FBI cu câteva săptămâni înainte de scrutin şi care ar fi costat-o victoria, consideră ea.

Locatarul Casei Albe respinge dezvăluirile făcute de cotidian.