CIA denunţă piratarea corespondenţei electronice personale a directorului agenţiei

Agenția americană de informații a denunțat miercuri piratarea e-mailurilor personale ale directorului ei John Brennan, după publicarea de către WikiLeaks a mai multor documente prezentate ca provenind din contul său personal și datând dinainte ca el să fie numit în funcție.

22 oct. 2015, 05:43
CIA denunţă piratarea corespondenţei electronice personale a directorului agenţiei

Într-un comunicat citat de AFP, CIA a reacționat și a denunțat „piratarea contului familiei Brennan care este un delict” și a fost făcută cu „rele intenții”.

Organizația WikiLeaks a publicat miercuri șase documente care ar proveni din contul de e-mail personal al directorului CIA John Brennan datând din 2007 până în 2009, înainte de a fi numit în 2013 șef al agenției americane de informații.

„Astăzi, 21 oct 2015, și în următoarele zile, WikiLeaks va publica documente provenind dintr-un cont de e-mail non-guvernamental al șefului CIA John Brennan”, a scris organizația pe site-ul său.

Șeful spionilor americani „a utilizat acest cont ocazional pentru proiecte legate de informații”, a afirmat WikiLeaks în introducerea primei publicări de mesaje, foarte jenante pentru agenția de informații, notează France Presse, citată de Agerpres.

Citeşte şi Hackerul Guccifer, condamnat la şapte ani închisoare cu executare

WikiLeaks a postat online mai ales un chestionar de aproximativ cincizeci de pagini completat de John Brennan în 2008, în timpul unui proces de verificare a antecedentelor sale pentru a avea acces la informații sensibile.

John Brennan a lucrat în sectorul privat între 2005 și 2008, potrivit biografiei sale disponibile pe site-ul CIA. Angajat deja de CIA între 1980 și 2005, el a fost numit în 2009 consilier la Casa Albă în materie de securitate internă și luptă antiterorism al președintelui Barack Obama, potrivit biografiei sale oficiale.