Ciclonul mediteranean a readus iarna în România. Grindina a făcut prăpăd în Arad, iar ninsorile continuă la munte

Iarna nu se lasă dusă la început de primăvară. Un ciclon mediteraneean aduce ploi, dar și ninsori li temperaturi scăzute.

07 mart. 2024, 21:17
Ciclonul mediteranean a readus iarna în România. Grindina a făcut prăpăd în Arad, iar ninsorile continuă la munte
Ciclonul mediteranean a readus iarna în România

Ciclonul mediteraneean a adus iarna în martie, la munte. În stațiunea Straja, totul a fost acoperit de zăpadă în doar câteva ore. Pe pârtiile de la Voineasa a fost perdea de ninsoare. Schiorii care au aflat au ieșit imediat să profite de zăpadă. La Rânca, ninge deja de câteva zile bune, iar ceața a învăluit zona.

Citește și: Iarna revine în Bucureşti. Accuweather a modificat prognoza pentru luna martie, când va ninge în Capitală

La 1.700 metri altitudine e ceaţă, vizibilitate redusă şi minus 2 grade în termometre. Va mai ninge, iar temeperaturile vor scădea până la minus 9 grade.

Drumarii au făcut noapte albă pe șosele și au acționat constant cu utilajele de deszăpezire. Ciclonul a intrat încă de marți în țară, dar, pe zi ce trece, își va intensifica puterea. Aduce ploi și temperaturi scăzute.

În Arad, aseară, a plouat foarte tare, iar o pătură groasă de grindină s-a așternut. Diferențele de temperatură vor fi chiar și de 10 grade de la o zi la alta.

„Aşteptăm precipitaţii până joi seara, în special în zona de vest, pentru care s-a emis şi o informare. Va ploua destul de mult, iar la munte un episod de iarnă autentică, cu ninsori. Seara vom avea temperaturi negative, minus 5, minus 6”, a anunțat Mihăiță Huștiu, meteorolog ANM.

Citește și: Babele își scutură cojoacele și nu lasă iarna să plece prea ușor! Revin ploile și ninsorile

Episodul de iarnă ţine până mâine. În weekend vremea va fi din nou caldă, iar temperaturile vor ajunge la aproape 20 de grade Celsius.