Iarna revine în Bucureşti. Accuweather a modificat prognoza pentru luna martie, când va ninge în Capitală

Meteorologii de la Accuweather vin cu vești surprinzătoare pentru locuitorii din București, anticipând revenirea iernii în luna martie. După o lună februarie caracterizată de temperaturi neobișnuit de calde, cu valori de peste 20 de grade Celsius, luna martie se anunță a fi rece și chiar cu posibile ninsori.

05 mart. 2024, 09:08
Iarna revine în Bucureşti. Accuweather a modificat prognoza pentru luna martie, când va ninge în Capitală
Iarna revine în Bucureşti. Accuweather a modificat prognoza pentru luna martie, când va ninge în Capitală

Iarna revine în Bucureşti. Vremea până în 1 aprilie 2024: mai cald decât normal, dar vin și ploile de primăvară. În martie se anunță o vreme frumoasă, cu temperaturi mai mari decât normalul perioadei. De la mijlocul lunii se anunță și multe ploi, specifice anotimpului și așteptate de agricultori. Potrivit noii prognoze prezentate de Accuweather, în Capitală se așteaptă predominant precipitații, cu ploi prognozate în fiecare săptămână. Mai mult decât atât, spre sfârșitul lunii martie, în data de 26 martie, sunt prognozate chiar precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare!

Prognoza meteo până la finalul lunii martie

Săptămâna 4-10 martie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali. În rest, se va situa în general apropiat de normal.

Citeşte şi: Ciclonul se întoarce peste România. Florinela Georgescu anunţă vreme de palton şi precipitaţii abundente

Săptămâna 11-17 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 18-24 martie

Temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât în mod obișnuit pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citeşte şi: Prognoza meteo pe două săptămâni: Vremea va fi deosebit de caldă în prima parte a intervalului, iar apoi începe să se răcească puțin

Săptămâna 25 martie – 1 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.