Ciclonul se întoarce peste România. Florinela Georgescu anunţă vreme de palton şi precipitaţii abundente

Ciclonul care a adus ninsori abundente în Italia și Elveția lovește și România, în perioada următoare. Prognoza meteo actualizată de ANM. Specialiştii Agenţiei Naţionale de Meteorologie anunţă că probabilitatea de precipitaţii e mare în zilele de 6, 7 şi 8 martie şi după 11 martie.

04 mart. 2024, 20:43
Ciclonul se întoarce peste România. Florinela Georgescu anunţă vreme de palton şi precipitaţii abundente

Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a anunţat zonele unde temperaturile vor scădea treptat, deoarece un ciclon cu aer polar pătrunde în România. „Trebuie să ne așteptăm la o vreme schimbare. În zilele viitoare va fi o scădere a temperaturilor, o scădere treptată. Vom resimți mai ales de poimâine, pentru că mâine încă temperaturi maxime care mai pot ajunge la 17°C-19°C în partea de vest și de sud a țării.

Apoi acestea vor fi în scădere. Pe de altă parte, trebuie să ne așteptăm și la apariția precipitațiilor în extindere. Mâine, ploi locale în partea centrală și sudică a țării, în centrul țării și manifestări de instabilitate, averse, descărcări electrice pe fondul temperaturilor încă ridicate.

Apoi, următoarele două zile, miercuri, joi vor fi cu precipitații în cea mai mare parte a țării și în zonele de munte, mai ales în zona înaltă, vor fi tot mai multe ninsori. Pe de altă parte, în noaptea de miercuri spre joi, în zonele deluroase din partea centrală și de est a țării sunt de așteptat precipitații mixte.

Scăderea de temperatură se va concretiza prin maxime între 4 și 16 grade miercuri, asemănătoare și joi, iar temperaturile minime posibil să ajungă în noaptea de joi spre vineri și la -8° în zonele de presionare.

Vestea bună este că în weekend vom avea un proces de încălzire, vom reveni la temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei”, a spus Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul ANM.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Două zile de vreme deosebit de caldă, apoi se răceşte brusc

 

BANAT
În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne în jurul a 17 grade şi ale celor nocturne de 5…6 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 8 martie, când se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade şi ale minimelor de 1…2 grade. În restul intervalului vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 13…16 grade şi nocturne de 3…5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 şi 8 martie şi după data de 11 martie.

EXCLUSIV Se schimbă vremea. Meteorologul Florinela Georgescu anunță nopți cu temperaturi negative și ninsori și lapoviță
CRIŞANA
La începutul intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 18 grade şi ale celor nocturne în jurul a 4 grade. În perioada 5-8 martie, valorile termice vor fi în scădere şi se vor înregistra medii ale maximelor de 10…11 grade şi ale minimelor în jurul a 1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanţe termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 12…15 grade şi nocturne de 3…5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 şi 8 martie şi după data de 11 martie

TRANSILVANIA
În primele două zile din interval vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 15…16 grade şi ale celor nocturne în jurul a 2 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere şi vor ajunge la medii ale maximelor de 9…10 grade şi ale minimelor în jurul a -3 grade. În restul intervalului vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 10…14 grade şi nocturne de 0…2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 martie şi începând cu data de 11 martie, până spre sfârşitul intervalului.

MARAMUREŞ
În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 16…17 grade şi ale celor nocturne în jurul a 3 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere şi se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade şi ale minimelor în jurul a -1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanţe termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 11…13 grade şi nocturne de 1…3 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii în prima săptămână, dar probabilitatea va fi în creştere în a doua jumătate din interval.

Citește și: Se întoarce iarna în București. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru martie 2024

MOLDOVA
Până în data de 7 martie valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 12 grade până spre 6 grade, iar ale minimelor de la 2…3 grade până la -4 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12…13 grade şi ale celor nocturne la 2…3 grade. În restul intervalului vor mai fi alternanţe termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 10…13 grade, iar minimele de 1…3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în a doua săptămână din interval.

DOBROGEA
Până la mijlocul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 11 grade până spre 5…6 grade, iar ale minimelor de la 2…4 grade până la -2 grade. Până în data de 12 martie vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 14 grade şi ale celor nocturne la 5…6 grade. În restul intervalului, vor mai fi variaţii termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 10…13 grade, iar minimele în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în a doua săptămână din interval.

MUNTENIA
Până spre finalul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3…4 grade până la -3 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creştere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade şi ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului, vor mai fi alternanţe termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 13…16 grade, iar minimele de 2…3 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 şi 7 martie, dar probabilitatea va fi în creştere în a doua jumătate a intervalului.

OLTENIA
Până în jurul datei de 7 martie, valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade, până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3…5 grade, până la -1…0 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creştere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge din nou la 15 grade şi ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului vor mai fi alternanţe termice uşoare, dar în medie, maximele vor fi de 12…14 grade, iar minimele în jurul a 3 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 şi 7 martie, dar probabilitatea va fi în creştere în a doua jumătate a intervalului.

LA MUNTE
În primele două zile din interval, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 5…6 grade şi ale celor nocturne în jurul a -1 grad. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere şi vor ajunge la medii ale maximelor de 0 grade şi ale minimelor în jurul a -6 grade. În restul intervalului vor mai fi variaţii termice, dar în general tendinţa va fi de creştere a valorilor de temperatură şi se vor înregistra medii diurne de 2…4 grade şi nocturne de -4…-1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 martie şi începând cu data de 11 martie, până spre sfârşitul intervalului.