Cifre ULUITOARE: Peste 4.000 de MORŢI în conflictul din estul Ucrainei

Conflictul din estul separatist prorus al Ucrainei a ucis 4.035 de persoane în mai mult de şase luni, dintre care peste 300 în ultimele zece zile, potrivit unui nou raport al ONU care ilustrează fragilitatea încetării focului încheiate la începutul lunii septembrie, relatează AFP, citată de Agerpres.

31 oct. 2014, 20:32
Cifre ULUITOARE: Peste 4.000 de MORŢI în conflictul din estul Ucrainei

Ultimul bilanţ din 21 octombrie era de 3.724 de morţi, această cifră incluzând cei 298 de morţi în prăbuşirea avionului malaezian doborât de o rachetă în iulie într-o zonă controlată de separatiştii proruşi.

Mai mult de 930.000 de persoane au fugit din casele lor din regiunile Doneţk şi Lugansk, dintre care 442.219 s-au refugiat în interiorul ţării şi 488.466 în ţări vecine, în special Rusia.

Citeşte şi Rusia este hotărâtă să DESTABILIZEZE UCRAINA. Ce vrea să facă Moscova

Raportul este publicat cu două zile înainte de alegerile organizate de separatişti în teritoriile pe care le controlează. Aceste alegeri ‘constitue un obstacol în calea negocierilor de pace şi vor avea un impact negativ asupra situaţiei umanitare în zonele afectate de conflict’, subliniază raportul.

Raportul critică de asemenea decizia ‘unilaterală’ a Rusiei de a trimite un nou convoi umanitar populaţiei din estul Ucrainei care ‘riscă să exacerbeze o situaţie deja periculoasă în estul Ucrainei’.