Cifre umflate la europarlamentare pentru PNL: liberalii îşi propun 30%, dar scorul real e mai mic

Conform unui document intern al PNL, liberalii isi propun circa 30% la europarlamentare. Surse din partid spun ca cel putin in regiunea Nord-Vest, scorul real ar fi mai apropiat de 20%.

18 ian. 2014, 15:10
Cifre umflate la europarlamentare pentru PNL: liberalii îşi propun 30%, dar scorul real e mai mic

O intalnire regionala PNL pentru alegerile europarlamentare din mai, la care au participat primari, parlamentari, sefi de filiala, presedinti de CJ din Bihor, Satu Mare, Cluj, Maramureș, Bistrița Năsăud și Sălaj, a avut loc vineri la Oradea.

Asteptarile de la Bucuresti sunt mari pentru aceasta zona.

Maramuresul, de exemplu, zice ca poate sa ia peste 35%, Clujul vorbeste si el de 33%. Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Bihorul sunt in scorul de 25%, iar Salajul este codasul regiunii cu putin peste 20%. In medie, regiunea ar trebui sa prinda, potrivit dorintelor sefilor de la centru, intre 25 si 30 la suta.

Surse din partid au declarat însă ca scorul ‘la rece’ e mai apropiat de 20%. “Noi avem unguri aici. Asta uita toti”, au spus surse liberale, citat de mai multe publicaţii online.

Plus ca, spun sursele citate, primarii cer bani pentru investitii, iar cei de la centru ridica din umeri. “Noi vrem bani pentru primari, ei nu au sa ne dea”, spun sursele.

Se pare ca liberalii au gustat mesajele de mobilizare ale lui Marian Petrache, insa cand a venit vorba de cum va arata campania, atitudinea a fost usor rezervata. “Atitudinea a fost mai degraba rezervata. Nu stiu daca trecem de 20 la suta”, ne-a declarat un liberal participant la intalnire.

VEZI SI:

Pavelescu: PNŢCD alege să meargă singur la europarlamentare. Acesta e prima opţiune