Cimpanzeii din Parlamentul de la Londra marchează momentul artistic inedit "Ziua Brexit"

Publicat: Vineri, 29 Martie 2019 16:45 // Actualizat: Vineri, 29 Martie 2019 16:48 // Sursa: romaniatv.net

O lucrare a artistului Banksy, în care i-a pictat pe politicienii din Camera Comunelor drept cimpanzei, a fost expusă la Muzeul Bristol pentru "a marca Ziua Brexit", 29 martie, data la care Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană. Lucrarea artistului, numită "Devolved Parliament/ Parlament desfiinţat", a fost expusă la Bristol Museum & Art Gallery, potrivit independent.co.uk.

Artistul a publicat, joi, o imagine a lucrării "Devolved Parliament" pe contul lui de Instagram. Explicaţia foto este: "Devolved Parliament. Am creat-o acum zece ani. Muzeul Bristol a expus-o din nou pentru a marca Ziua Brexit". "Râdeţi acum, dar într-o bună zi nimeni nu va mai fi responsabil" se încheie postarea.

Citatul a fost un omagiu adus lucrării lui "Laugh Now", care prezintă o imagine cu un cimpanzeu ce ţine o pancartă pe care se poate citi: "Râzi acum pentru că într-o zi nimeni nu va mai fi responsabil".  

Lucrarea a fost prezentată prima dată la muzeu în 2009 ca parte a expoziţiei "Banksy vs Bristol Museum".

"Devolved Parliament" a fost cumpărată de un colecţionar anonim, care a împrumutat-o muzeului pentru a marca un deceniu de când a fost expusă prima dată.

Banksy şi-a dat acordul pentru ca opera, care are o lăţime de 4 metri, să fie expusă din nou.

În 2009, Banksy a spus despre "Devolved Parliament": "Pictezi 100 de cimpanzei şi ei încă te numesc un artist de gherilă".

"Este o lucrare mare de artă şi lucrările mari de artă reflectă societatea", a spus Yoma Smith, mandatar al Bristol Museums Development Trust.

Misteriosul artist din Bristol, care îşi menţine anonimatul, este originar din Bristol. Banksy - despre care se spune că ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack - a devenit cunoscut pentru graffiti-urile amplasate în diverse oraşe ale lumii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H