Cîmpeanu: „E posibil ca Bucureștiul să ajungă la 6 la mie în a doua jumătate a lunii octombrie. Atunci școlile intră în online două săptămâni”

Bucureștiul ar putea să atingă pragul de 6 la mie în a doua jumătate a lunii octombrie, acesta fiind scenariul în care școlile trec în regim online două săptămâni, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

06 sept. 2021, 08:42
Cîmpeanu: „E posibil ca Bucureștiul să ajungă la 6 la mie în a doua jumătate a lunii octombrie. Atunci școlile intră în online două săptămâni”
Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a precizat că acest scenariu este plauzibil dacă ritmul vaccinării nu va crește.

”În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca și Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că, în situația în care acest scenariu va deveni realitate, perioada în care elevi vor învăța online ”nu va fi foarte lungă”.

În București, incidența infectărilor este, astăzi, 1,02, iar în Ilfov a ajuns la 1,19,cea mai mare din țară.

Masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie pe stradă, în proximitatea școlilor, a anunțat și prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului. Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Conform prefectului, măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată.

„Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.