Cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi suspectaţi că luau mită de la şoferi, ridicaţi de ofiţerii DGA în urma unor percheziţii

Cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi din Ialomiţa şi Constanţa au fost ridicaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), joi dimineaţă, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele lor, dar şi la sediiul Poliţiei Autostrăzi Feteşti, fiind suspectaţi că luau mită de la şoferi, pentru a nu-i amenda.

RomaniaTV.net
15 mart. 2018, 07:32
Cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi suspectaţi că luau mită de la şoferi, ridicaţi de ofiţerii DGA în urma unor percheziţii

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul DGA Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au făcut cinci percheziții domiciliare pe raza județelor Ialomița și Constanța și au pus în executare un număr de cinci mandate de aducere, emise pe numele a cinci agenți de poliție în cadrul I.G.P.R. – Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.

În fapt, în perioada iulie – august 2017, în timp ce agenţii de poliţie se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier pe Autostrada A2, au pretins și primit sume de bani sau bunuri de la mai mulți conducători auto, pentru a nu proceda la sancționarea contravențională. De asemenea, au existat mai multe situații în care unii dintre agenții de poliție care au constatat abateri la regimul circulației pe drumurile publice, nu au aplicat sancțiuni contravenționale. Conform unor surse judiciare, poliţiştii cerea şi primeau mită de la şoferi între 50 şi 100 de lei pentru a nu-i amenda.

Cauza penală a fost inițiată ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Ialomița, iar perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița și Constanța.