Cinci alimente care combat celulita

Majoritatea femeilor se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu problema celulitei. Însă un stil de viaţă echilibrat, care include o dietă bogată în fructe, legume, condimente şi lactate, poate combate cu succes aspectul de coajă de portocală al pielii.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 05:55
Cinci alimente care combat celulita

Orice regim alimentar corect trebuie să includă un mic dejun echilibrat. Acesta trebuie să fie bogat în carbohidraţi, surse preţioase de energie pentru toată ziua, în proteine de calitate, dar şi în grăsimi sănătoase, potrivit Mediafax.

În topul alimentelor recomandate de nutriţionişti în prima parte a zilei există câteva care oferă organismului nutrimente de calitate. În plus, pot stimula eliminarea grăsimilor în exces, a toxinelor şi a lichidelor care nu pot fi eliminate din corp, toate acestea fiind recunoscute pentru menţinerea şi agravarea celulitei.

Iaurtul este unul dintre produsele care întruneşte toate aprobările nutriţioniştilor pentru consumul zilnic. Studiile au demonstrat că persoanele care consumă trei porţii de iaurt bogat în calciu au mai puţine depuneri inestetice de grăsime decât cele care ocolesc acest aliment.

Fructele de pădure reprezintă o altă categorie de alimente care luptă împotriva celulitei. Efectele lor benefice se datorează conţinutului de vitamina C, care stimulează producerea de fibre elastice de colagen în piele. Aceasta devine mai fermă, iar celulita, mai puţin vizibilă. Fructele de pădure conţin şi mulţi antioxidanţi care luptă împotriva acumulării de toxine în ţesuturi, care pot agrava celulita.

Ghimbirul este un condiment aromat cu multe proprietăţi benefice.

Bananele sunt un alt aliat împotriva celulitei. Conţin potasiu, element care combate retenţia de lichide, dar şi fibre, substanţe care fixează toxinele şi le elimină din organism.

Papaya, un fruct tropical cu multiple proprietăţi, poate fi inclus într-un regim alimentar anticelulitic datorită betacarotenului, element care stimulează refacerea ţesuturilor.

Toate aceste alimente pot fi consumate la micul dejun într-un amestec extrem de sănătos, dar şi separat, în combinaţie cu cereale integrale.

Însă nu vă bazaţi doar pe alimente dacă vreţi să scăpaţi de celulită. Faceţi mult sport şi apelaţi la terapii corporale precum masajele sau împachetările cu creme pe bază de alge, guarana, iederă şi cofeină. Cea mai importantă pentru tegumente este stimularea circulaţiei sanguine. O piele bine oxigenată va arăta mult mai bine.