Cinci dileme medicale controversate rezolvate de specialişti

Omul responsabil de astăzi caută soluţiile cele mai potrivite pentru a avea o viaţă sănătoasă. Ce te faci însă cu dilemele medicale asupra cărora nici măcar doctorii nu s-au pus de acord?

18 feb. 2016, 20:52
Cinci dileme medicale controversate rezolvate de specialişti

Una dintre aceste dileme medicale spre expemplu este legata de expunerea la soare sau de luarea unui supliment de vitamina D, cum este mai bine din punct de vedere al sanatatii? Insa specialistii de la oprah.com au rezolvat cele mai importante 5 dileme medicale:

Dileme medicale #1: Somn vs Sport?

Nu de putine ori s-a incercat sa se demonstreze legatura directa dintre lipsa unui somn de calitate si acumularea de greutate. La fel de frustrant este si sfatul specialistilor in sport care recomanda inceperea zilei cu un program de 30 de minute de exercitii fizice. Iar daca nu avem la dispozitie decat o ora ce alegem: somn sau sport?

Sfat: dr. Sam Sugar, director al institutului Pritikin Longevity Center & Spa, are de ales intre cele doua. Dar Sugar a evidentiat faptul ca literatura de specialitate este clara cand este vorba despre pericolul lipsei de odihna. „Chiar si o noapte pierduta poate avea consecinte negative asupra sanatatii. Lipsa acuta de somn cauzeaza cresterea tensiunii arteriale, a nivelului colesterolului si a glicemiei dar si a cresterii in greutate”. In vreme ce pierderea unui antrenament sau doua nu genereaza acelasi efect negativ asupra corpului. Tocmai de aceea, Sugar recomanda minimum 6 ore si jumatate de somn, in fiecare noapte, si exercitii fizice de 3 ori pe saptamana pentru un copr si o minte sanatoase.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.