Cinci drumuri judeţene din Satu Mare sunt închise, zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi

Comandamentul de iarnă al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a dispus, miercuri seară, închiderea circulaţiei pe cinci drumuri judeţene din zona Carei-Tăşnad, unde zeci de maşini sunt blocate în nămeţi, din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore şi a viscolului puternic.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 19:24
Cinci drumuri judeţene din Satu Mare sunt închise, zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri seară, de Comandamentul de iarnă, acesta a decis închiderea circulaţiei pe DN 19 – Marna Nouă, DJ 196D Carei – Foeni – Ciumeşti – Sanislău – Petreşti, DJ 108M Carei – Tiream – Andrid – Santău – Tăşnad, DJ109P Blaja-Cehal şi DJ 196B Carei – Foeni – Sanislău – Petreş, transmite Mediafax.

Comandamentul de iarnă arată că pe drumurile naţionale din judeţul Sau Mare se circulă în condiţii de iarnă şi recomandă cetăţenilor limitarea la minim a deplasărilor cu autovehiculele pentru a nu rămâne blocaţi pe drumurile înzăpezite, dar şi pentru a nu îngreuna intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Potrivit sursei citate, firmele care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene lucrează continuu, cu prioritate în zonele blocate.

Zeci de maşini au rămas înzăpezite în zona Carei – Tăşnad din judeţul Satu Mare, inclusiv câteva utilaje de deszăpezire.

Şeful Poliţiei municipiului Carei, comisarul şef Radu Chiş, a declarat, miercuri seară, pentru Mediafax, că circa 20 de maşini au rămas înzăpezite în zona Carei -Tăşnad.

„Circulaţia a fost oprită temporar pe Drumul Naţional 19, în zona Careiului, pe Drumul Naţional 1F, în zona Tăşnadului, şi pe drumurile judeţene de acces spre Ianculeşti, Marna Nouă, Petreşti, Sanislău şi Santău. Cea mai gravă situaţie este între Petreşti şi Sanislău, acolo unde circa 20 de maşini au rămas înzăpezite. Nu se poate circula de vreo două ore, am oprit traficul rutier pentru a preîntâmpina orice fel de evenimente neplăcute”, a declarat şeful Poliţiei Carei, comisarul şef Radu Chiş.

Acesta a adăugat că mai multe utilaje au rămas împotmolite pe DJ 196D, care face legătura între DN 19 şi localitatea Marna Nouă, respectiv pe DJ 196B, care leagă Petreştiul şi Sanislăul.

Conform aceloraşi surse, zăpada de pe carosabil depăşeşte un metru.

Printre cele mai afectate localităţi afectate de ninsori s-au numărat Marna, Andrid, Chereuşa, Livada, Halmeu, Turulung şi Tarna Mare, dar şi căile de comunicaţie rutieră.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori şi viscol valabilă de miercuri, ora 18.00, până joi, la aceeaşi oră, pentru judeţe din vestul, nord-vestul şi centrul ţării.

Vor fi afectate judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. Aici startul nou de zăpadă depus va depăşi local 10 – 15 centimetri şi izolat, mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, 25 centimetri.

În Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi la munte vântul va prezenta intensificări, rafalele depăşind 50 – 60 de kilometri pe oră. şi va viscoli zăpada.