Cinci elevi au fost ELIMINAŢI de la simularea primei probe a examenului de BAC

Ministerul Educaţiei a anunţat că 112.153 de elevi au participat la simularea primei probe a examenului de bacalaureat, respective proma de LImba şi literature română. De asemenea, cinci elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

22 mart. 2021, 14:56
Cinci elevi au fost ELIMINAŢI de la simularea primei probe a examenului de BAC

Cinci elevi au fost ELIMINAŢI de la simularea primei probe a examenului de BAC. Astăzi, 22 martie, s-a desfăşurat prima simulare a probei scrise la Limba și Literatura Română din cadrul examenului național de Bacalaureat. La prima probă au fost prezenți 112.153 elevi, iar elevii din 78 de unități școlare nu au putut participa deoarece se află în localități în care rata incidenței depășește sau este egală cu 6 cazuri la mia de locuitori.

Citește și: Nicuşor Dan, noi măsuri anti-COVID în Capitală. „Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureştiului”

Ministerul Educaţiei a precizat că, potrivit procedurii cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfăşurare a examenului în condiţii speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual).

De asemenea, cinci elevi au fost dați afară din sala de clasă din cauza unpr tentative de fraudă. În București s-au prezentat  79.9% din totalul de 16.240 de elevi înscrisi.

Cinci elevi au fost ELIMINAŢI de la simularea primei probe a examenului de BAC

„Astăzi, 22 martie 2021, s-a desfășurat simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021. La această probă au fost prezenți 112.153 de elevi. Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul localității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unități. Au fost eliminați 5 candidați din cauza unor tentative de fraudă. Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual), conform unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei.

Citește și: BAREM ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2021 EDU.RO. Cum se rezolvau SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BACALAUREAT 2021