Cinci elevi din Craiova au creat un robot care oferă consultații primare pacienților COVID

O echipă de elevi din Craiova a creat în doar 48 de ore un robot care oferă consultații primare pacienților infectați cu coronavirus. Robotul identifică pacientul și conversează cu acesta printr-o aplicație de recunoaștere vocală.

11 dec. 2020, 16:43
Cinci elevi din Craiova au creat un robot care oferă consultații primare pacienților COVID

Cinci elevi din Craiova au creat un robot. Acesta identifică pacientul și intră în conversație cu acesta printr-o aplicație de recunoaștere vocală, ulterior alertează medicii dacă pacientul se simtă rău. De asemenea, acesta oferă date despre starea acestuia pe un site care poate fi consultat de către familia pacientului.

Citește și: Restricţii în magazine înainte de Sărbătorile de Iarnă. Noi măsuri anti-COVID la București de Crăciun

Elevii din Craiova au reușit să construiască robotul în doar 48 de ore. Aceștia studiază la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova și au reușit să conceapă și să pună în funcțiune un robot medical revoluționar, conform Antena3.

Cinci elevi din Craiova au creat un robot. Robotul oferă consultații primare pacienților diagnosticați cu COVID, le oferă sprijin, medicamente primare și alertează camera de gardă în cazul în care starea pacienților se înrăutățește. De asemenea, robotul oferă date despre pacient și familiei.Elevii au conceput robotul în cadrul competiției PoliHack, un concurs de tradiție organizat de Universitatea Tehnică din Cluj.

Cei cinci elevi din Craiova au fost premiați, clasându-se pe locul al doilea la nivel național. Creatorii robotului medical revoluționar sunt Vlad Nedelcu, Mihnea Stamatie, Dominic Staicu, Rares Dafina şi Adrian Ioana.

”Ideea ne-a venit după ce ne-am gândit mai mult timp la starea actuală a spitalelor de la noi din ţară. Ideea din spatele acestui robot este de a ajunta cât mai mult interacţiunea. Este un robot ce dispune de nişte braţe mobile.Este un robot care poate ajunge la nivelul pacienţilor imobilizaţi, care poate comunica cu pacienţi”, a spus unul dintre elevii care au creat ingeniosul robot.

În județul Dolj au fost raportate 113 cazuri noi de coronavirus de către Prefectura Dolj, ieri fiind efectuate 575 de testări la solicitarea DSP Dolj și alte 55 la cerere. În prezent, în județul Dolj, sunt înregistrate 80 de focare de coronavirus, numărul total al cazurilor confirmate ajungând la 13.472.

În spitale sunt internate 232 de persoane, 40 dintre acestea fiind la terapie intensivă. Rata incidenței cumulative COVID-19 la mia locuitori, în judetul Dolj, este 2.11, iar în Craiova 3,21.