Cinci idei geniale de mic dejun sănătos. Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbeşti miraculos

Ştim cu toţii cât de important pentru sănătate este să mâncăm dimineaţa, însă, puţine persoane ştiu că micul dejun te poate ajuta să slăbeşti într-un timp record.

17 mai 2022, 17:50
Cinci idei geniale de mic dejun sănătos. Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbeşti miraculos

Cinci idei geniale de mic dejun. Nutriţioniştii avertizează că micul dejun trebuie să-ţi ofere energia de care ai nevoie o zi întreagă. Vă prezentăm în rândurile de mai jos câteva idei de mic dejun care vă ajută să slăbiţi rapid şi sănătos.

Idei de mic dejun sănătos. Doar aşa slăbeşti în timp record

Nutriţionistul Wasim Nazer a explicat cât de important este micul dejun pentru sănătatea noastră.

„După ani de studii în domeniul nutriției, s-a descoperit clar că ceea ce consumi la micul dejun este determinat pentru tonusul pe care o să-l ai de-a lungul zilei. Este exact ca la mașină, depinde extrem de mult calitatea combustibilului pe care îl folosești!

În prima partea a zilei beneficiem pe de o parte de contextul hormonal favorabil, în care corpul nostru poate absorbi o cantitate mai mare de glucide pentru a inactiva hormonii de stres secretați în mod natural în timpul nopții. În plus, având la dispoziție întreaga zi, organismul poate procesa eficient glucidele consumate la micul dejun.”,explică Wasim Nazer, potrivit Mediaflux. 

Citeşte şi Leguma bogată în vitamine care previne bolile de inimă, întăreşte sistemul imunitar şi te ajută să slăbeşti

Nutriţionistul recomandă cinci idei de mic dejun care, dacă le combini cu putin sport, te vor ajuta să slăbeşti rapid şi sănătos.

Toast cu unt de arahide cu banană și scorțișoară

Fulgi de ovăz cu lapte de migdale, scorțișoară, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, goji și mandarine sau clementine

Ouă ochiuri și cartofi dulci la cuptor

Toast cu avocado, brânza ricotta, miere, caise din compot, fistic, semințe de mac și susan

Toast cu ouă și avocado

„Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Nu o spun eu acum, o spun bunicii noștri de zeci de ani. Acesta este motivul pentru care întotdeauna voi recomandă să ne purtăm frumos cu micul nostru dejun. Să ne bucurăm acest moment al zilei, să facem alegeri sănătoase, să nu cumva să-l ignorăm și, la fel de important, să-l hidratăm bine!”,  mai adaugă nutriționistul.

Citeşte şi Patrunjelul, OBLIGATORIU în alimentaţie indiferent de anotimp: Beneficii-surpriză pentru sănătate