Cinci incendii de vegetație într-o singură zi VIDEO

Incendiile de vegetaţie uscată continuă să le dea bătăi de cap pompierilor. În Hunedoara, într-o singură după-amiază, pompierii au fost nevoiţi să intervină în cinci zone diferite. Incendiile izbucnesc însă pe suprafeţe mari, în locuri greu accesibile şi unde nu există surse de apă. În total, peste 80 de pompieri şi voluntari au fost mobilizaţi pentru a ţine focul sub control.

RomaniaTV.net
25 aug. 2012, 08:14
Cinci incendii de vegetație într-o singură zi VIDEO

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în satul Răporţel. Aici, flăcările au cuprins o suprafaţă de 30 de hectare, distrugând atât vegetaţia uscată, cât şi o parte din pădure.

Pomperii au mai fost nevoiţi să intervină şi în alte patru zone afectate de flăcări. Intervenţiile au fost dificile din cauza terenului accidentat, a vântului şi lipsei de apă. Peste 80 de pompieri şi voluntari au lucrat ore în şir pentru a limita dezastrul şi pentru a lichida incendiile.

„Pe raza localităţii Răporţel a fost sesizată o ardere necontrolată, incendiul manifestându-se pe 20-30 de hectare. Concomitent se mai manifestă alte patru incendii de vegetaţie uscată, trei dintre ele în zona montană greu accesibilă”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara.

Pompierii spun că de cele mai multe ori, incendiile sunt provocate de oamenii care dau foc vegetaţiei uscate şi nu supraveghează focul. Dacă vor fi găsiţi, vinovaţii vor fi amendaţi.