Cinci jucători care s-au remarcat în acest sezon de Champions League

Erling Haaland este golgheterul Champions League și are un parcurs fenomenal, însă nu este singurul fotbalist care s-a remarcat în acest sezon. Alături de el au ieșit în evidență și jucători din alte compartimente, precum Joao Cancelo, Onana și nu numai.

11 apr. 2023, 18:13
Cinci jucători care s-au remarcat în acest sezon de Champions League

Erling Haaland, cel mai bun marcator din Champions League

Erling Haaland este cel mai bun atacant al momentului în fotbalul mondial, iar forma extraordinară pe care o are le dă speranțe celor de la Manchester City în cursa pentru câștigarea primului trofeu de Champions League din istorie. Atacantul norvegian este golgheterul actualei ediții a Champions League, cu 10 reușite în doar 6 meciuri. Remarcabil, doar un gol din cele zece a fost marcat din lovitură de la 11 metri. Erling Haaland a reușit 6 goluri cu piciorul stâng, trei cu dreptul și unul cu capul. Toate acestea au fost marcate din interiorul suprafeței de pedeapsă. Atacantul lui City a ajuns la 33 de goluri marcate în Champions League la doar 22 de ani și doboară record după record în fotbalul mondial, motiv pentru care Manchester City vrea deja să-i prelungească înțelegerea, deși l-a adus în vara anului trecut de la Borussia Dortmund.

Joao Cancelo, cel mai bun pasator din Champions League

Joao Cancelo este cel mai bun pasator din actuala ediție a Champions League și le-a oferit colegilor de la Bayern Munchen 5 assist-uri de pe urma cărora au marcat. Pe locul doi în topul pasatorilor din Champions League se află Messi, Kvaratskhelia, Goretzka, De Bruyne și Jota, toți cu câte patru assist-uri. Ajuns la 28 de ani, Joao Cancelo are deja o carieră de invidiat. S-a remarcat în tricoul celor de la Valencia, iar apoi a prins un transfer la Inter Milano. A mai jucat pentru Juventus Torino și Manchester City, iar de la începutul acestui an a fost împrumutat la Bayern Munchen. El are și 42 de meciuri pentru prima reprezentativă a Portugaliei pentru care a marcat de 8 ori.

Onana, portarul cu cele mai multe parade în Champions League

Inter Milano s-a remarcat prin defensiva bună avută, iar portarul Onana a jucat un rol cheie în acest sezon. El a avut 38 de parade și se află pe primul loc în topul portarilor cu cele mai multe intervenții. Mai mult, în 5 din cele 8 meciuri disputate în acest sezon de Champions League nu a primit gol. El a încasat 7 goluri din partea adversarilor. Pe locul doi în topul portarilor cu cele mai multe intervenții se află Mignolet de la Club Brugge (35), iar pe trei este Trubin de la Șahtior Donețk (31).

Djibril Sow, jucătorul care a alergat cel mai mult

Fotbalistul formației Eintracht Frankfurt, Djibril Sow, conduce în topul jucătorilor cu cei mai mulți kilometri alergați în actuala ediție de Champions League. El a alergat în total 98.89 km în cele 8 meciuri disputate. Media sa este de 12.37 km pentru fiecare meci. Eintracht Frankfurt a fost eliminată deja din Champions League, astfel că fotbalistul elvețian nu va putea depăși borna celor 100 de kilometri alergați, însă rămâne cu niște cifre foarte bune. Chiar dacă nu a înscris niciun gol și nu a oferit nicio pasă decisivă, Sow a avut o acuratețe bună a paselor, procentajul fiind de 86.75%.

Sergio Ramos, omul care a recuperat cele mai multe baloane

Ajuns la o vârstă respectabilă, Sergio Ramos continuă să joace la un nivel înalt în tricoul lui PSG. Iar în acest sezon este pe primul loc în topul jucătorilor cu cele mai multe recuperări din Champions League. A reușit 63 până acum, una mai mult decât Mechele de la Club Brugge, în timp ce pe locul trei este Otamendi de la Benfica (55 de recuperări). Sergio Ramos a disputat 8 meciuri pentru PSG în acest sezon de Champions League, însă nu și-a putut ajuta echipa să o elimine pe Bayern Munchen.

Champions League se reia cu meciurile din sferturile de finală

În luna aprilie vor avea loc meciurile din sferturile de finală din Champions League. Doar opt echipe au mai rămas în cursă, astfel că lupta pentru marele trofeu se anunță foarte intensă, în condițiile în care încă din sferturi vom putea urmări meciuri ca Bayern Munchen – Manchester City ori Real Madrid – Chelsea.

Duelul dintre Bayern și City este cel mai așteptat, mai ales că se întâlnesc două dintre favoritele la câștigarea trofeului. La agențiile de pariuri sportive, echipa lui Pep Guardiola are cota 3.25 să câștige trofeul, Napoli are cota 4.50, în timp ce Bayern Munchen are cota 5.00. Real Madrid, campioana en titre, are cota 8.00, pentru că Benfica, Inter Milano și Chelsea să aibă fiecare cota 15.00. AC Milan are cele mai mici șanse și are cota 26.00.

Programul sferturilor de finală

11 aprilie, de la ora 22:00

  • Benfica Lisabona – Inter Milano
  • Manchester City – Bayern Munchen

Returul se va disputa pe 19 aprilie.

12 aprilie, de la ora 22:00

  • Real Madrid – Chelsea
  • AC Milan – Napoli

Returul se va disputa pe 18 aprilie.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.