Cinci localităţi din Alba au rămas fără curent electric din cauza unui incendiu

Mii de persoane din comunele Vidra, Sohodol, Avram Iancu, Gârda de Sus şi din oraşul Câmpeni au rămas, marţi seara, fără curent electric după ce Electrica a decis să oprească alimentarea deoarece focul izbucnit într-o gospodărie ajungea aproape de liniile de înaltă tensiune.

11 apr. 2017, 20:26
Cinci localităţi din Alba au rămas fără curent electric din cauza unui incendiu

Pompierii din Câmpeni intervin, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două anexe gospodăreşti, o magazie şi o bucătărie de vară, în localitatea Tarsa din comuna Avram Iancu, judeţul Alba.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Fogarasi Tristan, a declarat că flăcările ajungeau până aproape de firele de alimentare de înaltă tensiune.

„Din cauza incendiului izbucnit la Tarsa, Electrica a oprit alimentarea cu curent electric pe o linie, fiind afectat parţial oraşul Câmpeni şi parţial comuna Sohodol. Totodată, fără alimentare cu curent electric au rămas comunele Vidra, Avram Iancu şi Gârda de Sus. Focul nu ajungea la firele de curent electric, însă măsura a fost luată preventiv”, a declarat maior Fogaraşi Tristan, potrivit Mediafax.

În total, câteva mii de persoane au rămas fără curent electric, autorităţile declarând că alimentarea se va porni doar după lichidarea incendiului.

Citeşte şi Incendiu în judeţul Buzău. Cinci hectare de litieră de pădure au fost cuprinse de flăcări