Cinci migranţi sirieni descoperiţi la graniţă de două ori în două zile. Cum au încercat să se camufleze

Poliţiştii de frontieră arădeni de la PTF Nădlac au descoperit, într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar care mergea în Ungaria, cinci cetăţeni sirieni care intenţionau să treacă ilegal frontiera, ascunşi într-un spaţiu special amenajat în spatele scaunelor autovehiculului.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 14:32
Cinci migranţi sirieni descoperiţi la graniţă de două ori în două zile. Cum au încercat să se camufleze

Cei cinci migranţi sirieni au fost descoperiţi pentru a doua oară în decurs de două zile în tentativă ilegală de trecere a frontierei româno- ungare, prima oară fiind depistaţi la PTF Vărşand, ascunşi de asemenea într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar, informează Agerpres.

„Şi de această dată, cei cinci sirieni au fost depistaţi tot într-un microbuz înmatriculat, condus de cetăţeanul bulgar Hristov Maryan M., în vârstă de 52 ani, care s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, jud. Arad, pe sensul de ieşire din ţară, în vederea efectuării formalităţilor de frontieră”, a declarat luni , comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Potrivit sursei citate, cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, ascunşi într-un locaş special amenajat, în spatele scaunelor microbuzului, cinci bărbaţi, în urma primelor verificări rezultând că aceştia sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 ani.

„În cursul cercetărilor, s-a stabilit că cei cinci bărbaţi au mai fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Vărşand, în urmă cu două zile, de asemenea ascunşi într-un microbuz condus de un alt cetăţean bulgar, Vasil D., în vârstă de 44 de ani, care se îndrepta spre Ungaria”, a precizat comisar şef Daniel Iancu.

La acea dată, celor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, fiind cercetaţi în stare de libertate. „Celor cinci cetăţeni sirieni le-au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României în formă continuată, în vreme ce şoferul bulgar este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a adăugat purtătorul de cuvânt al STPF Arad.