Cinci mituri despre tensiunea arterială

"Tensiunea arterială mare este cauza unor boli de inimă" este fraza pe care o auzim frecvent din partea medicilor. Medicamentele care tratează tensiunea arterială au devenit un lucru comun şi mulţi oameni apelează la ele considerându-le minunate, chiar şi dacă n-au stat de vorbă cu un specialist. Însă, medicina a făcut paşi uriaşi în ultima perioadă şi, multe lucruri pe care credeam că le ştim despre boli, în cazul de faţă tensiune arteriale, se dovedesc a fi greşite.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 09:00
Cinci mituri despre tensiunea arterială

În continuare vă prezentăm câteva mituri legate de tensiunea arterială şi despre tratamentele sale pe care orice om responsabil ar trebui să le cunoască:

Mit # 1: Este considerată tensiunea arterială normală orice valoare sub 14/9

Cel mai recent ghid lansat de către Institutul Naţional pentru sănătatea sângelui şi a plămânilor din SUA stabileşte că orice valoare sub 12/8 este considerată tensiune arterială normală. Aceste cifre diferă semnificativ în comparaţie cu vechiul standard de 14/9 pe care unii doctori îl mai folosesc încă.

Mit # 2: Dacă ai tensiunea arterială crescută trebuie să iei medicamente pentru a ajunge la valori normale

Sunt foarte multe modalităţi de reducere a tensiunii arteriale la fel de eficace precum tratamentele cu pastile, însă care oferă şi alte beneficii.

Citiţi aici mai mult