Cinci mituri false despre sănătate

Doctorii sunt ingroziti de unele mituri despre sanatate care circula prin popor. Unele dintre ele sunt atat de grave, incat pun serios in pericol sanatatea celor care le cred.

RomaniaTV.net
27 nov. 2016, 12:33
Cinci mituri false despre sănătate

Iata 5 mituri despre sanatate dezbatute de medici pentru Huffingtonpost.com.
 
1. Machiajul cu SPF este la fel de eficace ca si crema de protectie solara
Un fond de ten cu protectie UV pare a fi solutia ideala pentru a-ti proteja pielea de razele daunatoare ale soarelui. Nu este deloc asa. Mai ales ca femeile se machiaza o singura data dimineata si atat. Intre timp, machiajul ar trebui reaplicat la intervale de doua-trei ore. Daca nu faci aceste lucruri, toate cremele si produsele de machiaj cu protectie UV pe care le folosesti sunt de 14 ori mai putin eficiente decat cremele speciale SPF.
Pentru a te proteja, aplica crema cu protectie solara inainte de a-ti pune machiajul si reia procesul la fiecare doua-trei ore, mai ales daca ai un job de teren. Daca nu, aplica-ti crema de protectie solara si machiajul de fiecare data cand iesi afara.
 
 
2. Pudra de talc va tine umezeala departe
Multe femei obisnuiesc sa-si dea cu pudra de talc in zona intima pentru a nu avea de suferit din cauza umezelii si a mirosurilor neplacute. Specialistii de la Harvard atentioneaza insa ca numeroase studii pe care le-au realizat releva faptul ca aplicarea pudrei de talc in zona intima, cel putin o data pe saptamana, creste riscul de cancer de col uterin cu 25% si de cancer ovarian cu pana la 40%. Medicii au renuntat de mult sa mai recomande pudra de talc pentru a impiedica aparitia umezelii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.