Cinci morţi şi doi răniţi într-un atac comis de Boko Haram în sud-estul Nigerului

Cinci săteni și-au pierdut viața iar alți doi au fost răniți într-un atac comis vineri seară de gruparea islamistă nigeriană Boko Haram în regiunea Diffa (sud-estul Nigerului), potrivit guvernatorului acestei regiuni de la granița cu Nigeria, citat de AFP.

04 sept. 2016, 05:18
Cinci morţi şi doi răniţi într-un atac comis de Boko Haram în sud-estul Nigerului

Cinci persoane au fost ucise și alte două rănite la Toumour (75 de kilometri nord de Diffa) de elemente infiltrate ale Boko Haram în cursul nopții de vineri spre sâmbătă„, a afirmat Dan Dano Mahaman Laouali, guvernatorul provinciiei Diffa la postul național de radio din Niger. A fost primul atac comis în estul țării de la începutul lui iunie când Boko Haram a lansat o ofensivă de anvergură înainte de a fi respinsă de forțe militare.

„Boko (Haram) a reapărut la Toumour. În pofida ripostei înverșunate a locuitorilor înarmați cu săgeți și arme albe, atacatorii echipați cu puști au ucis cinci persoane și rănit alte două„, a adăugat corespondentul postului de radio care s-a deplasat la fața locului.

Printre cei care și-au pierdut viața se află și un locuitor din Nigeria, a precizat guvernatorul.

Atacatorii, al căror număr a rămas necunoscut, au efectuat „atacul în jurul orelor 22.00 (21.00 GMT)” și „apoi au fugit spre Nigeria” traversând râul Komadougou Yobé care marchează frontiera, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

Înainte de a se retrage, ei „au incendiat mai multe cutii”, a declarat un locuitor din Toumour.

Acest raid al grupării Boko Haram a avut loc la trei luni atacul masiv desfășurat la 3 iunie asupra unor poziții ale armatei Nigerului la Bosso, în apropierea graniței cu Nigeria, în cursul căruia 26 de soldați au fost uciși, potrivit unui bilanț oficial al autorităților de la Niamey. De asemenea, mai mulți civili și-au pierdut viața, fără a se cunoaște numărul lor exact, mai scrie AFP.