Cinci pacienţi cu COVID-19 au murit într-un incendiu provocat de un ventilator suprasolicitat

Cinci pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi-au pierdut viaţa marţi într-un incendiu provocat aparent de un ventilator suprasolicitat la o unitate de terapie intensivă dintr-un spital din Rusia, informează agenţiile de presă, potrivit Reuters.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 06:30
Cinci pacienţi cu COVID-19 au murit într-un incendiu provocat de un ventilator suprasolicitat

Ministerul pentru situaţii de urgenţă a confirmat moartea pacienţilor de la secţia de terapie intensivă a unui spital din St. Petersburg, însă nu a precizat câte persoane şi-au pierdut viaţa.

„Ventilatoarele sunt la limită. Potrivit datelor preliminare, a existat o suprasarcină şi aparatul a luat foc, ceea ce a provocat incendiul”, a precizat o sursă pentru agenţia de presă Interfax.

Potrivit Ministerului menţionat, 150 de persoane au fost evacuate din spitalul unde s-a produs incendiul. Rusia a raportat luni 11.656 de cazuri noi de COVID-19, o creştere zilnică record, care aduce numărul total al contaminărilor la 221.344.

Sâmbătă, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma unui incendiu izbucnit la un spital din Moscova care tratează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.


loading...
Partenerii noștri