Cinci parlamentari USR au înnoptat, pentru a patra oară consecutiv, în plenul Camerei Deputaţilor

Cinci parlamentari USR au înnoptat, pentru a patra oară consecutiv, în plenul Camerei Deputaţilor. Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat pentru News.ro că aceştia nu doresc abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, ci retragerea ei pentru a nu intra în vigoare „nici măcar o secundă”.

05 feb. 2017, 09:36
Cinci parlamentari USR au înnoptat, pentru a patra oară consecutiv, în plenul Camerei Deputaţilor

„Au înnoptat din nou în plen. După cum ştiţi, ordonanţa ruşinii nu a fost încă retrasă.  Deci nu vrem abrogare. Nu vrem să intre în vigoare, după care să fie anulată sau abrogată. Vrem să fie retrasă, să nu intre nici măcar o secundă în vigoare pentru că până la urmă asta este miza cu legea penală. Dacă intră fie şi o secundă în vigoare devine legea penală cea mai favorabilă şi toate infracţiunile sunt dezincriminate sau slăbite, cum este cazul abuzului în serviciu”, a declarat duminică Claudiu Năsui. 

Deputatul Cristian Ghinea a scris, pe Facebook, că parlamentarii USR care protestau în sala de plen a Camerei Deputaţilor faţă de adoptarea OUG 13/2017 au ieşit, sâmbătă seara, să împartă flori manifestanţilor veniţi la Palatul Parlamentului iar când s-au întors în clădire, au găsit sala de plen sigilată şi nu au mai putut intra.

Cum o parte dintre ei aveau obiecte personale lăsate în sala de plen, aceasta a fost redeschisă, iar parlamentarii USR au intrat iar şi au înnoptat acolo.

Parlamentarii USR au decis să înnopteze, prin rotaţie, în sala de plen a Camerei Deputaţilor, până când Guvernul va renunţa la orodnanţa de modificare a codurilor penale.