Cinci parlamentari vor să se înscrie în Mişcarea Populară

Cinci parlamentari PDL, Andrei Voloşevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin, se înscriu în Partidul Mişcarea Populară, au declarat, pentru Mediafax, surse politice, decizia acestora fiind luată după ce Elena Udrea a hotărât să intre în PMP.

RomaniaTV.net
31 ian. 2014, 12:40
Cinci parlamentari vor să se înscrie în Mişcarea Populară

Potrivit surselor, este posibil ca cei cinci parlamentari PDL să participe, vineri, la Colegiul Naţional al Mişcării Populare, organizat la Sighişoara.

De asemenea, la eveniment va fi prezent Cristian Preda, care a anunţat pe blog că se înscrie în PMP şi că va candida la PE.

De asemenea, este posibil ca la Colegiul Naţional al Mişcării Populare să participe şi unii dintre consilierii de la Cotroceni care au demisionat recent pentru a se înscrie în formaţiune.

Pentru constituirea unui grup parlamentar este nevoie, la Camera Deputaţilor, de 10 deputaţi, iar la Senat de 7 senatori.

Intrarea Elenei Udrea în Partidul Mişcarea Populară a fost anunţată oficial, joi, preşedintele PMP, Eugen Tomac, spunând că aceasta este „unul dintre cei mai puternici oameni politici din zilele noastre”.

Eugen Tomac a fost întrebat şi despre posibila intrare în PMP a consilierilor prezidenţiali recent eliberaţi din funcţie. „Domnul Funeriu deja a anunţat că se alătură partidului, îi aşteptăm cu multă bucurie şi pe ceilalţi consilieri care vor dori să se implice în activitatea politică a partidului, sunt bineveniţi. Sunt oameni care au făcut politică, alţii nu au făcut politică. Nu am discutat şi nu vă pot confirma nume în afară de ce am discutat cu domnul Funeriu”, a răspuns Tomac la întrebări. El a precizat că nu a avut o discuţie cu ceilalţi consilieri, dar a arătat că unii dintre ei sunt membri fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele şi deciziile de eliberare din funcţie pentru consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, şi pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel Moldoveanu.

Fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu a scris, marţi, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l creşte şi a-l face puternic şi că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.

Partidul Mişcarea Populară va fi înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, liderul formaţiunii, Eugen Tomac, declarând că „29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a PMP”.